agenda

Geen agendapunten

Zwoele Zomeravond (15.00-20.30)

Het museum is een schatkist vol verhalen. Je kunt ze lezen, ontdekken en ervaren, maar ze kunnen ook weer inspireren tot nieuwe verhalen. Tijdens de Zwoele Zomeravonden van 2012 staat het verhaal centraal: oud en nieuw, bekend en verrassend, en boordevol persoonlijke inspiratie... in dans, muziek, theater, performances en alles wat daar tussen zit.

Download hier alvast het programmaboekje (pdf)!

Vanwege het wisselvallige weer zijn er enkele programmawijzigingen.
Aanvangstijden zijn ongewijzigd
.

Zwoele Zomeravond I wordt om 15.00 uur geopend door het beroemde Mondriaan Kwartet (met Guus Janssen) met een film-concert: kijk live mee naar de Mondriaan-details die hen inspireerden. Zanger/performer Mondo Leone raakt vooral geïnspireerd door de dagelijkse werkelijkheid. Hij vertaalt zijn verwondering in korte (vaak humoristische) reportages en rake liedjes. Heel andere verhalen vertellen actrice Lottie Hellingman (in het muzikale sprookje ‘Augustus’) en Gadjo Joe. De Vlaamse meesterverteller is artist-in-residence en laat zich ter plekke inspireren tot nieuwe, wonderlijke verhalen. Dit deden eerder in het jaar ook studenten van ArtEZ. Hun (animatie-)filmpjes zijn vanavond te zien in Bakkiebike, de eerste bakfietsbioscoop van Nederland. Thijs van Vuure laat je met zijn installatie 'What is it Like to Be a Bird' meekijken over de vleugels van je favoriete vogel. Ook is er weer veel bijzondere muziek: I Am Oak speelt op ons bospodium zijn verstilde, poëtische liedjes, de Canadese singer-songwriter Peter Katz ontdekt na o.a. Tivoli en Paradiso de bijzondere sfeer van ons Amfitheater en de avond wordt afgesloten door Janne Schra (Room Eleven, Schradinova) die als voorproefje op haar nieuwe CD een uniek mini-concert geeft in het Rietveld-paviljoen. Bij de picknick is er muziek van... jouzelf. Want waarom zou je Tiësto overvliegen als je ook een Do It Yourself DJ hebt. Maak je eigen muzikale verhaal en verras jezelf (en alle anderen) met een topoptreden op het centrale veld. Performances zijn er van het technisch onnavolgbare Electric Circus en Rob Sweere die met zijn nieuwe Instamatic Atelier zeker zal zorgen voor een frisse kijk op de werkelijkheid. Een verrassing is nog het optreden van dansgroep Ed Sanders, onze tweede artists-in-residence. Zij maken hun voorstelling letterlijk in de beeldentuin: op 3, 4 en 5 juli (kom kijken en beslis mee!). Eva Rovers, tenslotte, vertelt het verhaal van Helene Kröller-Müller, dat ze optekende in haar veelbekroonde biografie.

NB: tijdens de Zwoele Zomeravond van 14 juli, vindt in Otterlo ook de jaarlijkse skeelerronde en braderie plaats. De dorpskern is afgesloten en er is een korte omleiding. Wij adviseren u op tijd van huis te vertrekken, ook vanwege te verwachten drukte bij de ingangen van het Park.

Op de avonden is er weer catering aanwezig, maar mag iedereen natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomeravonden en ook de Kindermiddag zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,40 voor volwassenen, € 8,20 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Meer informatie over de Zwoele Zomer

V.l.n.r.: Schradinova, Mondo Leone en I am Oak (foto Nick Helderman)