agenda

Geen agendapunten

Zwoele Zomeravond I (15.00-20.30)

De eerste Zwoele Zomeravond van 2013, precies 75 jaar na de opening van het museum, zit vol feestelijke verrassingen. Het festival wordt om 15.00 uur geopend met 'vuurwerk' van slagwerkensemble Davai Perkusion. Als de trommels en olievaten zwijgen, nemen de dansers van Compagnie Woest (bij de entree van het museum) en singer-songwriter Rogier Pelgrim het stokje over. De Edese winnaar van de Grote Prijs van Nederland speelt twee keer een akoestische set, middenin het beeldenbos.
Met het hele gezin kan meerdere malen op de avond genoten worden van Kleine Scala, de meest intieme opera van Nederland of bijvoorbeeld van TAMTAM Objektentheater, die met gevonden voorwerpen live animatiefilmpjes maakt (bekijk hier de wervende trailer). In het auditorium vertelt Toon Tellegen (vanaf 17.00 uur) twee keer zijn dierenverhalen, live begeleid door Corrie van Binsbergen en haar Wisselend Toonkwintet.
Zazí brengt met twee aanstekelijke sets het mooiste podium van Nederland (het Amfitheater van Marta Pan) tot leven, terwijl er uiteraard ook tijd over blijft voor een zonnige picknick, en alle andere (vaak doorlopende) performances: van o.a. BLISS, Linda Molenaar, TinTypeStudio, de studenten/artists in residence van de HKU en Merel Kamp, met een jubileumreprise van haar onvergetelijke 'Ode'. Een zinderende jubileumavond, afgesloten (om 19.45) door Spinvis: uniek muzikant én vriend van het museum (met ook een eigen jubileumaudiotour!).

Download hier het programma!


Er is catering aanwezig maar iedereen mag natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomeravond is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,80 voor volwassenen, € 8,40 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis).

Meer informatie over alle Zwoele Zomeractiviteiten.

Foto's: Zazí, Spinvis (fotograaf Tibor de Jong) en Merel Kamp