agenda

Geen agendapunten

Zwoele Zomeravond II (15.00-20.30)

De tweede festivalavond van 2013, met weer een nieuw, feestelijk programma in het kader van het 75-jarig jubileum. Met in de middag het talentvolle Orlando (als akoestisch duo) op het intieme bospodium en na 18.00 uur de prachtige, bijna bezwerende samenzang van het Amerikaanse Birds of Chicago, in het betoverende Amfitheater. In het auditorium kun je je laten verrassen door de unieke kijk van journalist/fotodetective Hans Aarsman en TAMTAM Objektentheater maakt met hulp van door het publiek meegebrachte voorwerpen live animatiefilmpjes (bekijk hier de wervende trailer!). Ronduit confronterend is Xantippe, van theatermaker Miek Uittenhout: een overweldigend groot pistool dat volgt, dreigt, maar ook schijnbaar onbezorgd danst. Rondom het grote picknickveld, waar onze cateraar weer zorgt voor heerlijke maaltijden en een verkoelend drankje, verkondigt de charmante Vlaamse postbode mr. Rambour (van Compagnie Systaime d'Art) de liefde en kan bij de TinTypeStudio weer een unieke tintype-foto worden gemaakt, naar 19e-eeuws ambacht en met verbluffend resultaat. Thijs van Vuure presenteert een dubbele rondleiding door de beeldentuin. Laat je gidsen door een filosoof of een bioloog en kijk nooit meer hetzelfde naar dit stukje bijzondere natuur. Daan Colijn sluit zich hierbij aan, met zijn doorlopende voorstelling 'Louter Kabouter'. Want waar zoveel natuur is, daar zou je toch ook zomaar een kabouter kunnen treffen? Verder zijn er performances van de HKU studenten/artists in residence en wordt de avond in stijl afgesloten door misschien wel de zwoelste, maar zeker één van de meest bijzondere zangeressen van Nederland: Wende.

Laatste wijziging: De Movers hebben vanwege een blessure helaas moeten afzeggen. Maar top nieuws: Matzer Theaterproducties helpt ons uit de brand. Morgen de prachtige voorstelling STRAF, op dezelfde tijden (16.00 en 18.00 uur)!
Info: http://www.matzer.org/matzer-over-de-vloer/straf/info/.

Er is catering aanwezig maar iedereen mag natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomeravond is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,80 voor volwassenen, € 8,40 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Mocht het weer tegenvallen, dan zijn er mooie tenten om droog te blijven en worden enkele acts naar binnen verplaatst (tip: een waterdicht picknick kleedje). Je komt dus nooit voor niets!

Download hier het programma

De volgende Zwoele Zomeractiviteit staat nog op het programma:

Zwoele Zomer Kindermiddag: zaterdag 10 augustus, 11.00-16.30 uur

Foto's: Wende (fotograaf Sandor Lubbe), Birds of Chicago en Miek Uittenhout