agenda

Geen agendapunten

Workshop 1001 Verhalen

Heeft u kinderen van 8-12 jaar? Houden ze van spannende verhalen en fantaseren ze er graag op los? Schrijf ze dan in voor de workshop 1001 Verhalen! De leukste activiteit voor Tweede Pinksterdag!


De workshop vindt plaats in de bijzondere kindertentoonstelling 10 Topstukken – 1001 Verhalen. Samen met schrijver en dichter Linda Vogelesang ontdekken kinderen het spannende museumverhaal van ‘De jongen met het doosje’ (geschreven door Lydia Rood). Spelenderwijs leren kinderen associëren en wordt de fantasie op gang gebracht: Waar denk je aan bij het woord ‘weggegooid’? Hoe ruikt het in dit schilderij? Ze maken kennis met verschillende schrijfstijlen en leren hoe een verhaal in elkaar zit. Linda geeft praktische tips om snel tot mooie, spannende en grappige verhalen te komen. Uiteindelijk schrijft ieder kind een heel nieuw avontuur voor De jongen met het doosje. De meest bijzondere verhalen komen uiteindelijk in de tentoonstelling te hangen!

Extra! Alle deelnemers ontvangen ook nog de nieuwste BoekieBoekie vol met grappige strips, spannende verhalen en leuke doeopdrachten voor in de beeldentuin.

De workshop vindt plaats op maandag 20 mei (tweede pinksterdag). Er zijn twee rondes:
12:00 – 13:00 uur
14:00 – 15:00 uur

De kosten voor de workshop zijn € 7,50 inclusief BoekieBoekie (t.w.v. 7,95). De entreekosten voor het museum zijn niet inbegrepen:
Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 8,40 (€ 4,20 voor Park en € 4,20 voor museum)
Volwassenen: € 16,80 (€ 8,40 voor Park en € 8,40 voor museum)

Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen per workshop dus schrijf ze vóór 19 mei in door te mailen naar educatie@kmm.nl.


Hou de website in de gaten voor meer informatie over activiteiten rondom deze tentoonstelling, zoals de Workshop 1001 Illustraties die op 2 juli zal plaatsvinden!