agenda

Geen agendapunten

Gelderse Museumdag met speciaal voor kinderen: Milas de Verteller!

Het Kröller-Müller Museum is op de Gelderse Museumdag op zaterdag 19 oktober vrij toegankelijk. De Gelderse Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. Op deze dag verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma, met name voor gezinnen met kinderen. In het Kröller-Müller Museum kunnen kinderen meedoen aan bijzondere activiteiten. Om mee te doen is een geldig entreebewijs voldoende. Het museum is op 19 oktober gratis te bezoeken, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.

Milas de Verteller
Op de Gelderse museumdag zal Milas de Verteller aanwezig zijn in het museum. Milas is specialist in het verzamelen en vertellen van verhalen en deze keer heeft hij een verhaal ontdekt in de jubileumtentoonstelling Top 75! Het verhaal van de Gitarist lag zomaar verborgen in een reeks schilderijen. Samen met een groep kinderen gaat Milas langs alle schilderijen om het verhaal tot een goed einde te brengen. De kinderen hebben door hun eigen ontdekkingen in de schilderijen, en kunstzinnige opdrachten van Milas zelf invloed op het verhaal. Zo wordt iedereen meegetrokken in het nieuwste verhaal van Milas de verteller.
Deelnemen kan om 11.00, 12.00, 13.15, 14.15 en 15.15 uur. De activiteit duurt ongeveer 20/30 minuten.

Daarnaast kunnen gezinnen ook met de verschillende speurspellen van het museum (vanaf 4 jaar) zelf op ontdekkingstocht gaan.

Kijk voor meer informatie op www.geldersemuseumdag.nl.