agenda

Geen agendapunten

Museumweekend 5 en 6 april: kinderactiviteiten en rondleiding Jachthuis

In het Museumweekend organiseert het museum, samen met studenten van Pabo Arnhem/Nijmegen, weer een grappige en fantasievolle ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar geheel in het teken van ons 75 jarig jubileum: Het museum viert feest! Tijdens de tocht ontdekken kinderen beroemde kunstwerken uit de collectie en hun talloze unieke verhalen. Bij elk kunstwerk begeleiden de studenten feestelijke en uitdagende opdrachten, waarbij stukjes kunst worden verzameld voor een bijzondere verjaardagstaart! Kinderen kunnen op elk gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen en krijgen aan het eind een leuk presentje. Reserveren is niet nodig.

Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In het Museumweekend worden tegen een gereduceerd tarief van € 1 per deelnemer rondleidingen gegeven in het onlangs gerestaureerde Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de geschiedenis, de architectuur en de kunst in het Jachthuis. De rondleiding duurt 45 minuten. De genoemde prijs is exclusief toegang tot het Park. Kaartjes voor de rondleidingen zijn vooraf te reserveren. Boek snel want vol is vol!

Tijdens het Museumweekend is een kaartje voor het museum gratis, voor het Park moet de normale entreeprijs betaald worden. Volwassenen betalen € 8,70 p.p., kinderen van 6-12 jaar € 4,35 p.p. en kinderen tot 6 jaar hebben gratis entree.

Illustratie: Ingi Jennson