agenda

Geen agendapunten

Museumweekend: kinderactiviteiten, lezing en rondleiding Jachthuis

In het Museumweekend organiseert het museum, samen met studenten van Pabo Arnhem/Nijmegen, weer een grappige en fantasievolle ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar geheel in het teken van ons 75 jarig jubileum: Het museum viert feest! Tijdens de tocht ontdekken kinderen beroemde kunstwerken uit de collectie en hun talloze unieke verhalen. Bij elk kunstwerk begeleiden de studenten feestelijke en uitdagende opdrachten, waarbij stukjes kunst worden verzameld voor een bijzondere verjaardagstaart! Kinderen kunnen op elk gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen en krijgen aan het eind een leuk presentje. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. Reserveren is niet nodig.

Lezing Ariëtte Dekker: Anton Kröller (1862-1941): onaantastbaar? – 5 april
Ariëtte Dekker werkt sinds 2010 aan de biografie van Anton Kröller, echtgenoot van Helene Kröller-Müller. Hoewel Kröller een workaholic pur sang was en ook in zijn persoonlijke leven het zaken doen altijd voorop stond, zal Dekker tijdens deze lezing ook meer uitgebreid ingaan op zijn rol als echtgenoot, broer en vader, en op zijn drijfveren bij het opbouwen van het landgoed De Hoge Veluwe en de kunstcollectie. De lezing is van 14.00 tot 15.00 uur, in het auditorium van het museum. Vanwege het museumweekend is deze lezing gratis toegankelijk voor iedereen. Reserveren is wel noodzakelijk via de agenda op www.hogeveluwe.nl.

Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In het Museumweekend worden tegen een gereduceerd tarief van € 1 per deelnemer rondleidingen gegeven in het onlangs gerestaureerde Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de geschiedenis, de architectuur en de kunst in het Jachthuis. De rondleiding duurt 45 minuten. Het reguliere tarief is € 4 (volw) en € 2 (kind). Alle genoemde prijzen zijn exclusief toegang tot het Park. Kaartjes voor de rondleidingen zijn vooraf te reserveren. Boek snel want vol is vol!

Tijdens het Museumweekend is een kaartje voor het museum gratis, voor het Park moet de normale entreeprijs betaald worden. Volwassenen betalen € 8,70 p.p., kinderen van 6-12 jaar € 4,35 p.p. en kinderen tot 6 jaar hebben gratis entree.

Illustratie: Ingi Jensson