agenda

Geen agendapunten

Een zomer met Seurat: Kinderweekend

Tijdens de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme is er van alles te beleven in het museum. Op speelse, grappige en creatieve wijze kan iedereen kennis maken met Seurat. Op 14 en 15 juni is er een speciaal Kinderweekend, met activiteiten voor het hele gezin:

Tekenworkshop - Yvonne Jagtenberg
In het museum zit een kunstenaar druk te tekenen. Kom het met eigen ogen zien en teken zelf ook mee!
Waar: Intro
Wanneer: doorlopend van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00
Wie: kinderen van 6 tot 11 jaar

• Introdans familieworkshop
Waag je liever een dansje samen met je vader of moeder? Dat kan ook in het museum! Introdans is het hele weekend aanwezig en geeft drie keer per dag een bijzondere dansworkshop geïnspireerd op de tentoonstelling over Georges Seurat. Het perfecte vaderdagcadeau.
Waar: Rietveld-paviljoen
Wanneer: 12.00-12.45, 14.00-14.45, 15.15-16.00
Wie: ouders met kinderen vanaf 6 jaar (max. 8 koppels)

• Theater Pluim - De punten van Seurat (duur 20 minuten)
Er valt nog zoveel te leren van Seurat! Dit weekend speelt Theater Pluim een vrolijke familievoorstelling waarbij de geheimen van Georges Seurat ontrafeld worden.
Waar: Auditorium
Wanneer: 11.30-11.50, 13.30-13.50, 14.45-15.05, 16.15-16.35
Wie: vanaf 8 jaar (max. 50 personen)

De punten van Seurat is een voorstelling voor kinderen waarin de kunst van het Pointillisme wordt uitgelegd.
De Franse kunstenaar Georges Seurat maakte schilderijen door middel van gekleurde stippen. Eugene du Canard is ook kunstenaar. Hij wil graag weten waarom Seurat dat deed, en hoe hij dat deed. Eugene neemt de kinderen mee in zijn zoektocht. Op een projectiescherm verschijnt Seurat. Eugene kan ‘live’ met hem praten en stelt hem en de kinderen vragen. Seurat vindt het fantastisch dat Eugene en een groep kinderen enthousiast zijn over zijn kunst, en legt in drie stappen uit wat zijn techniek, het pointillisme, inhoudt.
Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen in de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme op zoek naar een klein mysterieus element in één van de schilderijen. Een pointillistische button, die ze mogen houden, zal hen daarbij helpen.

Info en tickets

Deelname aan de activiteiten is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum.