agenda

Geen agendapunten

Een zomer met Seurat: Kinderweekend

Tijdens de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme is er van alles te beleven in het museum. Op speelse, grappige en creatieve wijze kan iedereen kennis maken met Seurat. Op 9 en 10 augustus is er een speciaal Kinderweekend, met activiteiten voor het hele gezin:
 
• Cinekid - workshops
Maak een spannende Seurat-animatie tijdens de workshop ‘filmspel’. Of zie je eigen tekeningen tot leven komen in de Wondertrommel. Het hele weekend kunnen kinderen terecht bij de creatieve workshops van Cinekid.
Doorlopend van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

• Muzikale workshop: Komt dat zien en horen!
Een familieworkshop met slagwerker Joep Everts (Gelders Orkest) in het Rietveld-paviljoen
12.00-12.30, 14.00-14.30 en 15.30-16.00 uur.
Vanaf 6 jaar (max. 20 personen)

• Theater Pluim - De punten van Seurat (duur 20 minuten)
Er valt nog zoveel te leren van Seurat! Dit weekend speelt Theater Pluim een vrolijke familievoorstelling waarbij de geheimen van Georges Seurat ontrafeld worden.
11.30-11.50, 13.30-13.50, 14.45-15.05 en 16.15-16.35 uur.
Vanaf 8 jaar (max. 50 personen)

De punten van Seurat is een voorstelling voor kinderen waarin de kunst van het Pointillisme wordt uitgelegd.
De Franse kunstenaar Georges Seurat maakte schilderijen door middel van gekleurde stippen. Eugene du Canard is ook kunstenaar. Hij wil graag weten waarom Seurat dat deed, en hoe hij dat deed. Eugene neemt de kinderen mee in zijn zoektocht. Op een projectiescherm verschijnt Seurat. Eugene kan ‘live’ met hem praten en stelt hem en de kinderen vragen. Seurat vindt het fantastisch dat Eugene en een groep kinderen enthousiast zijn over zijn kunst, en legt in drie stappen uit wat zijn techniek, het pointillisme, inhoudt.
Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen in de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme op zoek naar een klein mysterieus element in één van de schilderijen. Een pointillistische button, die ze mogen houden, zal hen daarbij helpen.

Info en tickets

Deelname aan de activiteiten is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum.