agenda

Geen agendapunten

Een zomer met Seurat: avondopenstelling met concert Sterre Konijn

Het Kröller-Müller Museum staat deze zomer helemaal in het teken van de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme. Om zoveel mogelijk bezoekers in de gelegenheid te stellen de tentoonstelling te zien, organiseert het museum vier speciale avondopenstellingen, op 12 en 26 juli en 16 en 30 augustus. Het museum is dan tot 20.30 uur geopend en het publiek wordt rond getrakteerd op een concert in de sfeer van de tentoonstelling.

Sterre Konijn en Yvo Staudt (30 augustus,19.00 uur in het Rietveld-paviljoen)
Sterre Konijn heeft een grote liefde voor muziek, taal en theater en treedt op met verschillende ensembles zoals Kobra en Theater Tol. U kon Sterre zien stralen in de lucht boven Paleis het Loo, in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en in Brug9 over een Amsterdamse gracht, maar ook in het Concertgebouw en Paradiso. Samen met accordeonist Yvo Staudt won zij in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française. Als duo richten zij zich op Franse, Italiaanse en Nederlandse chansons, en op de Argentijnse tango. Yvo is een muzikale alleseter. Hij treedt op als solist en als begeleider, en speelt alle verschillende muziekstijlen: van modern klassiek tot tango en van jazz tot chanson.
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9IaiayVNbtI#t=36

De avondopenstellingen komen mede tot stand dankzij de Gemeente Ede. Er is catering aanwezig, maar iedereen mag natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. Tijdens de avonden kunnen bezoekers ook  proeven van de bijzondere smaken van Ede - dit jaar Hoofdstad van de smaak www.hoofdstadvandesmaak.nl.

Voor de avondopenstellingen met concert is een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum voldoende. Dit jaar komt het uitgebreide programma van 'Een zomer met Seurat' in de plaats van de Zwoele Zomer. Bekijk het volledige programma op: www.krollermuller.nl/seurat.

Foto: Michel Budry