agenda

Geen agendapunten

Studio Seurat: presentaties

-Tijden volgen z.s.m.-

Van 29 juli tot en met 3 augustus presenteert het Kröller-Müller Museum ‘Studio Seurat’. Gedurende deze week zijn kunstenaars op het gebied van beeldende kunst, muziek en theater in het museum om nieuw werk te maken, geïnspireerd op de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme. Het publiek wordt actief betrokken bij het creatieve proces en kan de kunstenaars van ‘Studio Seurat’ overal in het museum en de beeldentuin tegenkomen. Er zijn ‘Meet & greets’ en op zondag 3 augustus presenteren de kunstenaars het eindresultaat.

Dit zijn de deelnemende kunstenaars:
• Daan Brinkmann – PaintR
Met zijn verfrobot PaintR probeert Daan de schilderstijl van Seurat te ontrafelen en te reproduceren. Grasveld en wandelpad dienen als canvas voor deze bijzondere schildermachine en zijn creaties. Vanaf woensdag 30 juli vindt elke middag een testmoment plaats.
• Miek Uittenhout – True Blue
Samen met performers Guido Pollemans en Elsa May Averill onderzoekt beeldend kunstenaar Miek Uittenhout twee kanten van romantiek: het verlangen naar romantiek en de drang naar waarachtigheid. De ideaalbeelden die Georges Seurat creëert in zijn schilderijen vormen haar inspiratiebron.
• Daan Hofman – De wereld van Seurat
In zijn ‘Geluidslaboratorium’ werkt Daan Hofman aan een hoorspel waarin de wereld van Seurat centraal staat. Aan de hand van archiefmateriaal, schilderijen, oude chansons en dansmuziek duikt hij in de wereld van Seurat.

Meet & greet en presentatie dag

Van woensdag 30 juli tot en met zaterdag 2 augustus zijn er regelmatig ‘Meet & greets’ met de kunstenaars. Het publiek kan dan deelnemen aan hun creatieve proces door repetities en tussentijdse presentaties bij te wonen en in gesprek te gaan met de makers. Op zondag 3 augustus presenteren de kunstenaars het eindresultaat, verspreid over de beeldentuin en in het museum.