agenda

Geen agendapunten

Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog

Het Kröller-Müller Museum is op de Gelderse Museumdag op zaterdag 18 oktober vrij toegankelijk. De Gelderse Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. Op deze dag verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma. In het Kröller-Müller zijn er workshops van Het Wilde Oog waar iedereen, van jong tot oud, gratis aan mee kan doen. Het museum is op 18 oktober gratis te bezoeken, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.

Workshops Het Wilde Oog

De kunst van Wild Kijken & Lenig Denken. Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken' zoekt Theateratelier Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge van Run) naar bijzondere ontmoetingen tussen theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’s (vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht). Het Wilde Oog daagt bezoekers uit om de dialoog aan te gaan met beeldende kunst en theater, resulterend in spannende fotoportretten die een frisse kijk werpen op de collectie van het museum.

Bezoekers kunnen op drie momenten aan een workshop meedoen:
11.00-11.45 uur: bij de entree bij werk Carel Visser (Grote Auschwitz, 1967). Word onderdeel van een ritueel met echte Spakenburgse (kostuum) elementen in relatie tot een kunstwerk van het museum. Een gelegenheid voor een kunstig portret in aanwezigheid van de Spakenburgse Diva's en Het Wilde Oog.

13.30-14.15 uur: bij het Rietveld-paviljoen (1964/65). Maak kennis met de Spakenburgse Diva’s! Benieuwd waarom ze nog steeds klederdracht dragen? Wat ze van kunst vinden? Wat zou je hen willen vragen vanuit nieuwsgierigheid of verwondering? Na hun performance gaat het publiek in gesprek met deze bijzondere dames.

15.00-15.45 uur: In de beeldentuin bij werk van Jean Arp (Berger de Nuages, 1953). Hoe maak je een spannend theatraal portret in relatie tot een kunstwerk? Kinderen regisseren samen met hun ouders een nieuw fotoportret met in de hoofdrol het beeld Berger de Nuages. Met gebruik van ongewone attributen wordt gezocht naar een spannende compositie. Het proces en eindresultaat worden gefotografeerd.

Daarnaast is er een doorlopende film- en fotopresentatie van Het Wilde Oog en kan iedereen bij binnenkomst meedoen aan een ontwerpopdracht (met prijsvraag), geïnspireerd op een werk van Stanley Brouwn.

Naast de bijzondere activiteiten van Het Wilde Oog kunnen gezinnen met kinderen met het speurspel (vanaf 4 jaar) zelf op ontdekkingstocht gaan in de beeldentuin.

Kijk voor meer informatie op www.geldersemuseumdag.nl en www.hetwildeoog.nl.

Afbeelding: De Spakenburgse Diva's in de beeldentuin (foto: Het Wilde Oog, fotograaf Wout Nooitgedagt)