Speurspel

Speciaal voor gezinnen met kinderen ontwikkelde het museum een spannend 'speurspel'. Op deze pagina verschijnt elke drie maanden een nieuwe bonusvraag. Verras onze directeur met een bijzonder, creatief, grappig of fantasievol antwoord en win het kinderboek 'Het geheim van Helene' van Lydia Rood. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Bonusvraag:

Helene Kröller-Müller, de oprichtster van dit museum geeft architect Hendrik Berlage de opdracht om een jachthuis voor haar te ontwerpen waar zij gasten kan ontvangen. Zij vraagt Berlage zich te laten inspireren door de legende van St.Hubertus. In dit verhaal ziet de jager Hubertus een hert met een lichtgevend kruis tussen zijn gewei verschijnen. Hij is hier zo van onder de indruk dat hij besluit om niet meer te jagen. Op deze tekening is te zien dat Berlage een jachthuis ontwerpt in de vorm van een hertengewei.

Als jij een huis zou ontwerpen waar zou het dan op lijken?

Vul je antwoord in op het formulier onderaan deze pagina en zet er ook even je leeftijd bij!

Prijswinnaar van de vorige bonusvraag:

Theo van Beusichem koos een zelf gevonden stenen pijpje van misschien wel 100 jaar oud als mooi object ter aanvulling bij het kunstwerk van Herman de Vries.

Naam
Adres
Postcode
Plaats
E-mailadres
Antwoord
Vul het antwoord op deze som in