Tentoonstellingen

Mix Match Museum

18 april 2015 - 30 augustus 2015

De tentoonstelling Mix Match Museum is het resultaat van het gelijknamige online platform, waarop het publiek samen met conservatoren van zes musea, uit zes collecties tentoonstellingen samenstelt. In de Museumweek (18-24 april) gaan in alle deelnemende musea Mix Match Museum tentoonstellingen open: Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Van 10 oktober 2014 tot 10 januari 2015 kan iedereen op www.mixmatchmuseum.nl grasduinen in de collecties. Met als thema ‘fascinatie voor het moderne’, maakten conservatoren van deze musea een voorselectie van 300 objecten. Het publiek wordt uitgedaagd om hieruit een mini expo naar eigen smaak samen te stellen. De enige voorwaarde: er moet een goed verhaal achter de keuze zitten.

Mix Match Museum is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.
 

Mix Match Museum

 

Van Gogh & Co. Dwars door de collectie

25 april 2015 - 27 september 2015

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen, grijpt dit moment aan om de Nederlandse kunstenaar te eren rond het thema “125 jaar inspiratie”. In verschillende steden in Nederland, België, Frankrijk en Engeland die van betekenis zijn voor het leven en werk van de kunstenaar worden het hele jaar activiteiten georganiseerd.

De tentoonstelling Van Gogh & Co in het Kröller-Müller gaat in op traditionele genres aan het eind van de 19de eeuw: stillevens, natuurmotieven, stadsgezichten en de menselijke figuur. Werk van Vincent van Gogh – in totaal meer dan 50 stuks, zowel schilderijen als tekeningen – uit verschillende periodes wordt gecombineerd met dat van tijdgenoten uit de collectie van het museum. De bezoeker krijgt zo de mogelijkheid om parallellen te trekken en te ontdekken hoe Van Gogh met de diverse genres omging.

 

Van Gogh & Co. Dwars door de collectie