berichten

Kröller-Müller toont Van Gogh in Milaan

Kröller-Müller toont Van Gogh in Milaan

Vandaag, 17 oktober, opent in Palazzo Reale in Milaan de tentoonstelling Van Gogh. L’uomo e la terra. In de tentoonstelling zijn bijna veertig schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh uit de Kröller-Müller collectie te zien, waaronder Zelfportret, Portret van Joseph Roulin en Gezicht op Saint-Maries-de-la-Mer. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Comune di Milano, de Arthemisia Group en het Kröller-Müller Museum.

Het is alweer 62 jaar geleden dat er voor het laatst een expositie in Milaan werd gewijd aan Van Gogh. De Van Gogh-expositie in 1952 onder leiding van Prof. A.M. Hammacher vond ook plaats in Palazzo Reale en werd geopend door de toenmalige president van de republiek Italië, Luigi Einaudi. Ook destijds stelde het Kröller-Müller Museum een deel van zijn Van Goghcollectie ter beschikking voor de tentoonstelling.

Deze expositie is de laatste die wordt geopend vóór de Expo 2015 in Milaan en valt samen met het voorzitterschap van de Europese Unie van Italië, waarbij Milaan het podium is voor alle politieke en culturele evenementen.
De tentoonstelling is tot en met 8 maart 2015 te zien. Meer informatie: www.vangoghmilano.it.