Huisregels

Het museum ontvangt per jaar ongeveer 300.000 bezoekers. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. De huisregels zijn noodzakelijk om de vaak zeer kwetsbare kunstwerken die wij beheren te beschermen, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Huisregels
De directie en de medewerkers van het Kröller-Müller Museum heten u van harte welkom in het museum. Wij verzoeken u onze 10 huisregels in acht te nemen. 

  1. De kunstvoorwerpen, zowel in het gebouw als in de tuin, mogen niet worden aangeraakt, tenzij expliciet staat vermeld dat het wel mag. 
  2. Voor een bezoek aan de museumzalen dienen rugzakken, grote tassen en paraplu’s afgegeven te worden aan de garderobe. Dit om te voorkomen dat kunstwerken (per ongeluk) worden beschadigd. 
  3. Fotograferen met gebruik van flitslicht en/of statief is niet toegestaan. 
  4. Eten en drinken in de expositiezalen is niet toegestaan. Meegebrachte etenswaren mogen niet in het museumrestaurant worden genuttigd. Dit kan eventueel wel in de ontvangstruimte/garderobe van het museum. 
  5. Roken is in het gehele museum verboden, ook in het restaurant. 
  6. Schrijven of tekenen in de museumzalen is toegestaan, maar alleen met potlood, kleurpotlood of ballpoint. Het is niet toegestaan tegen de muren te schrijven. Op de grond zitten kan alleen wanneer de situatie (drukte) het toelaat. 
  7. Rennen, stoeien en schreeuwen is niet toegestaan. 
  8. Rondleidingen zijn toegestaan als de groep niet groter is dan 20 personen. Dit om ervoor te zorgen dat de veelal kleine zalen ook voor andere bezoekers toegankelijk blijven. 
  9. Groepen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger dienen altijd onder begeleiding te zijn. 
  10. Aanwijzingen van het personeel dienen altijd te worden opgevolgd.

 

Huisregels