Helene Kröller-Müller Fonds

In het Kröller-Müller Museum komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Een belevenis die alle zintuigen prikkelt. Het museum is een paradijs voor ervaren kunstliefhebbers en onbevangen nieuwkomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, fietsers en wandelaars vinden er een oase van ruimte en rust. Met meer dan 300.000 bezoekers per jaar behoort het Kröller-Müller Museum tot de best bezochte musea van Nederland. En ook internationaal trekt de collectie volle zalen. Uitgeleende meesterwerken bereiken wereldwijd een miljoenenpubliek.

Op 13 juli 2013 is het exact vijfenzeventig jaar geleden dat het Kröller-Müller zijn deuren opende. Het museum werd op die dag feestelijk geopend. Sindsdien bezochten miljoenen mensen uit binnen- en buitenland de wereldberoemde collectie 19de en 20ste-eeuwse beeldende kunst, samengebracht door Helene Kröller-Müller en haar man Anton Kröller ‘tot nut en genot der gemeenschap (…) om een aanschouwelijk beeld te geven der ontwikkeling zoowel van den individuelen modernen kunstenaar als van de kunst onzer dagen in het algemeen'.

Zo’n bijzondere collectie levend houden en een toekomst geven, dat kan een verzamelaar of een museum niet alleen. Het echtpaar Kröller-Müller deed in de crisisjaren na 1929 al een beroep op vermogende kunstliefhebbers. En nu, in deze tijd, is hun vorm van cultureel ondernemerschap weer terug. Kunst vraagt weer om persoonlijke betrokkenheid, van degene die niet alleen zelf wil genieten van die kunst, maar dat plezier ook met anderen wil delen.

U kunt bijdragen aan projecten die essentieel zijn om de collectie in topvorm te houden, om meer mensen ervan te kunnen laten genieten en op nieuwe manieren in aanraking te brengen met onze collectie en de kunst. Daarvoor is onlangs het Helene Kröller-Müller Fonds opgericht.

Meer informatie vindt u op www.hkmfonds.nl.