Begunstigers van het Kröller-Müller Museum

Sinds 2000 is het Kröller-Müller Museum beneficiënt van de BankGiro Loterij (voorheen de Sponsor Loterij). Als beneficiënt ontvangt het museum jaarlijks een bedrag dat het museum in staat stelt belangrijke aankopen te doen die de collectie aanvullen en verrijken.

 

Per 1 januari 2012 is de gemeente Ede supporter van het Kröller-Müller Museum. Door het supporterschap versterken het Kröller-Müller Museum en de gemeente Ede het museum en de culturele identiteit van de gemeente. Dit gebeurt op verschillende manieren. Het supporterschap is een initiatief van Citymarketing Ede en het Kröller-Müller Museum.


Dankzij de bijdragen van de Vereniging Rembrandt heeft het Kröller-Müller Museum een aantal bijzondere aankopen kunnen doen.

 

Dankzij de financiële steun van deze fondsen heeft het museum al veel bijzondere projecten kunnen realiseren: tentoonstellingen, educatieve projecten, publicaties en Zwoele Zomeravonden.


Het Kröller-Müller Museum ontvangt een exploitatiesubsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.


Cinekid is samenwerkingspartner tijdens het kinderweekend van 'Een zomer met Seurat' (9 en 10 augustus 2014).
Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatief hoogwaardige media voor kinderen te stimuleren, bijzondere mediaproducties voor hen toegankelijk te maken en de jonge doelgroep actief en creatief bij media te betrekken. Cinekid is bekend van het tiendaagse landelijke Cinekid festival dat meer dan 60.000 bezoekers trekt en Cinekid for Professionals dat als uitvalsbasis dient voor meer dan 400 (inter)nationale mediaprofessionals. Informatie: www.cinekid.nl