1 Kunstwerk 1001 Verhalen'1 Kunstwerk - 1001 Verhalen' is de nieuwste interactieve toepassing van het Kröller-Müller Museum. De eerste editie ging 9 oktober 2011 van start, op de eerste dag van de tentoonstelling Windflower, Perceptions of Nature.

Een kunstwerk kun je op verschillende manieren bekijken en beleven. De een is onder de indruk van de stijl, een ander verbindt het aan een persoonlijke herinnering of gevoel.
Met ‘1 Kunstwerk - 1001 Verhalen’ wil het Kröller-Müller Museum zoveel mogelijk van deze verhalen verzamelen. Als een unieke bloemlezing bij een uniek werk, maar vooral ook ter inspiratie en als aanleiding voor een nieuwe, frisse kijk op kunst.

Het centrale kunstwerk in deze eerste editie is:

Cai Guo-Qiang (China, 1957) - A Cure When Ill, a Supplement When Healthy (1997) 

Klik hier om naar ‘1 Kunstwerk - 1001 Verhalen’ te gaan. Hier kunt u uw persoonlijke verhaal of reactie toevoegen, als filmpje of als korte tekst.

Voor deze eerste editie werkte het Kröller-Müller Museum onder andere samen met Stichting Vluchtelingenwerk Midden-Gelderland. Dit project is mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds en de Mondriaan Stichting.