Zakelijke ontvangsten

“Tot nut en genot der gemeenschap bijeengebracht, dient deze verzameling, om een aanschouwelijk beeld te geven der ontwikkeling zoowel van den individuelen modernen kunstenaar als van de kunst onzer dagen in het algemeen.” (citaat Helene Kröller-Müller)

Er zijn maar weinig musea die in zo’n fascinerend landschap gesitueerd zijn als het Kröller-Müller. Het museum bevindt zich midden in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum biedt een unieke combinatie van cultuur, natuur en architectuur. Wij slagen er steeds in om onze gasten te verrassen en een bijzondere ervaring te geven. Dat begint al wanneer uw en onze gasten het Nationale Park De Hoge Veluwe inrijden. Weg van de drukte; de rust en weidsheid van de natuur maken dat de gasten een andere wereld betreden. Eenmaal in het Kröller-Müller Museum wordt dit gevoel alleen maar versterkt.

Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19e en 20e eeuwse beeldende kunst. De verzameling is opgebouwd rond de omvangrijke werken van Vincent van Gogh. Ook Georges Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan, Jan Toorop en vele andere kunstenaars zijn met belangrijke schilderijen vertegenwoordigd. De 25 hectare grote beeldentuin is met ruim 150 werken één van de grootste van Europa. Twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld sieren de tuin: juweeltjes uit de jaren ’60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen. Onlangs is de tuin uitgebreid met werk van Armando en Jan Fabre. Een wandeling door de beeldentuin is altijd weer een verrassende ontdekkingstocht.

Mogelijkheden voor ontvangsten, recepties, vergaderingen en andere evenementen
Het is op beperkte schaal en onder bepaalde voorwaarden mogelijk om gebruik te maken van het Kröller-Müller Museum voor vergaderingen, relatieontvangsten, recepties en diners.

Het museum heeft een auditorium met een capaciteit van 300* zitplaatsen (theateropstelling) beschikbaar voor verhuur.

Daarnaast zijn er mogelijkheden in het informatiecentrum, geschikt voor meer workshopachtige sessies, interactieve presentaties en rondetafelconferenties. Capaciteit is 30-40 personen.

Naast het gebruik van deze ruimtes in het museum is het in het voorjaar en de zomer mogelijk de beeldentuin en het Rietveld-paviljoen te huren voor een bijzondere ontvangst. U kunt hier dan ook dineren.

Het museum als geheel is inclusief de beeldentuin beschikbaar buiten openingstijden, te weten op maandagen de hele dag + avond, op andere weekdagen na 17.00 uur. In overleg en afhankelijk van de aard van de bijeenkomst en het aantal gasten zijn er mogelijkheden voor de huur van het auditorium tijdens openingsuren, waar in de voorruimte een representatieve ontvangst mogelijk is.

De ruimtes van het Kröller-Müller Museum zijn op aanvraag beschikbaar. U kunt de ruimtes huren gedurende vier verschillende tijdsblokken, met of zonder diner. Naast een ontvangstruimte is steeds naar keuze één gedeelte van het museum opengesteld. Dat wil zeggen de Van de Velde vleugel met de vaste collectie, de tentoonstellingsvleugel of de beeldentuin:

1. Openstelling van 17.00 tot 18.00 uur € 1.250,-
2. Openstelling van 17.00 tot 19.00 uur € 3.000,-
3. Openstelling van 17.00 tot 20.00 uur € 5.000,-
4. Openstelling van 17.00 tot 23.00 uur € 17.500,-
5. Openstelling op maandagen gehele dag (9.00 – 17.00 uur) € 20.000,-
6. Openstelling op maandagen halve dag (minimaal) 9.00 – 13.00/13.00 – 17.00 uur € 10.000,-
7. Huur auditorium en voorruimte tijdens openingstijden € 250,- per uur, inclusief technische ondersteuning en gebruik technische faciliteiten.
8. Huur Rietveld-paviljoen tijdens openingstijden € 3.000,- per dagdeel of € 1.250,- per uur (minimaal 2 uur af te nemen). Maximale aantal personen: 125 voor receptie en staand buffet. Diner alleen buiten openingstijden.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief personeels- en organisatiekosten maar exclusief BTW. De tarieven van de korte openstellingen (1 tot en met 3, 7 en 8) zijn bovendien exclusief catering en entreekosten voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Het tarief van de avondvullende openstelling en de openstellingen op maandagen(4 en 6) zijn inclusief entreekosten én kosten voor maximaal 6 rondleiders, maar exclusief catering.

Catering
Voor de catering heeft het Kröller-Müller contact met gerenommeerde cateraars die ervaring hebben met de bijzondere omstandigheden in het museum, maar u bent vrij uw eigen cateraar mee te brengen.

Overige informatie

Capaciteit zalen
Maximale congrescapaciteit: 300 personen*)
Maximale dinercapaciteit: 200 personen**)
Maximale buffetcapaciteit: 300 personen**)

**) buiten openingstijden; tijdens openingstijden is het niet mogelijk met grote groepen gebruik te maken van de museumruimten voor diner of buffet.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden, vult u dan het intakeformulier in en stuur dit op per mail of per post. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Downloads

Intakeformulier verhuur museale ruimtes