lezingen

Geen actuele lezingen

Het ware verhaal achter Helene Kröller-Müller

Eva Rovers

Datum: feb 6, 2011


Vanwege de vele enthousiaste reacties op het boek en de film over Helene Kröller-Müller organiseert het Kröller-Müller Museum op zondag 6 februari een gratis lezing over deze fascinerende vrouw, door Eva Rovers (auteur van de biografie). De lezing begint om 12.00 uur.

Een kist gevuld met 3.400 brieven betekende het begin van de zoektocht naar het ware verhaal achter Helene Kröller-Müller. Aan de hand van deze unieke vondst schreef Eva Rovers een meeslepende biografie over Nederlands bekendste verzamelaar, die schilderijen kocht van Van Gogh, Picasso en Mondriaan alsof het hoeden en handtasjes waren. Ondanks vele tegenslagen was Kröller-Müller in staat om in 1938 – een jaar voor haar dood – haar eigen museum te openen. Maar de prijs die zij daarvoor betaalde, was hoog.

Wat: Lezing over Helene Kröller-Müller door Eva Rovers
Wanneer: Zondag 6 februari 12.00 uur
Waar: auditorium Kröller-Müller Museum

Aanmelden is niet nodig, maar vanwege het beperkte aantal zitplaatsen in het auditorium adviseren wij u op tijd te komen. De lezing is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. In het museum is tot 27 februari de tentoonstelling De mannen van Helene te zien.