projecten

De tekeningen van Vincent van Gogh in de collectie van het KMM

In aansluiting op het uitgebreide onderzoek naar de schilderijen van Vincent van Gogh in de collectie van het Kröller-Müller Museum, vastgelegd in de eerder verschenen catalogus, volgde een soortgelijk onderzoek naar de tekeningen in de collectie. Drs Teio Meedendorp, die intensief betrokken was als onderzoeker en auteur bij het schilderijenproject, werd door het museum uitgenodigd om zich voor een periode van 2 jaar in de tekeningen te verdiepen.

Alle 181 bladen van Van Gogh zijn na ruim 20 jaar opnieuw onderwerp van een uiterst gedetailleerd onderzoek. Behalve de voorstelling, het soort papier en de diverse materialen waarmee Van Gogh zijn tekeningen maakte, zijn ook de brieven van de bijna dagelijkse briefwisseling die Van Gogh met zijn broer Theo onderhield, een belangrijke bron van informatie.

In 2007 verscheen de catalogus, met afbeeldingen en uitgebreide beschrijving van alle werken. Samen met de schilderijencatalogus is daarmee de volledige Van Gogh-collectie van het Kröller-Müller Museum beschreven en voor iedereen toegankelijk. Beide catalogi zijn in een Nederlandse en Engelse editie verkrijgbaar.

 

| Meer informatie +

Informatie over de catalogus

Bestel in de webshop

Projectcoördinatie: Toos van Kooten
Looptijd: mei 3, 2006 - aug 1, 2007