projecten

Speciaal voor Verlangen naar volmaaktheid: Filosoferen met..de directeur!

'Filosoferen met...de directeur' is het vierde deel in de succesvolle educatieve serie 'Filosoferen met...' en speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling 'Verlangen naar volmaaktheid' (1 april t/m 28 oktober 2012), de afscheidstentoonstelling van directeur Evert van Straaten.

Het lespakket neemt kinderen (vanaf 7 jaar) mee op een boeiende reis door de tentoonstelling, met als gids: de directeur zelf! Hij vertelt over zijn afscheid, daagt uit om goed te kijken, vertelt over zijn eigen favorieten én stelt prikkelende filosofische vragen, om met elkaar te onderzoeken. Thema's die aan bod komen zijn o.a.: trots en hoe je iets nieuws kunt ontdekken.

Het lespakket biedt een volwaardig lesprogramma dat door leerkrachten/ouders zelf kan worden begeleid. Alle materialen kunnen worden gekopieerd en met de kinderbladen kunnen werkboekjes worden gemaakt. Ook kunnen materialen worden gecombineerd met de andere lespakketten (ook 'Zwaan zoekt een vriendje'). Check wel even het bericht over de aanwezigheid van de kunstwerken.

Doelgroep: kinderen vanaf 7 jaar (groep 4 t/m groep 8)
Bestellen: het lespakket is voor 5 euro te koop in de museumwinkel of te bestellen door een mailtje te sturen (met adresgegevens) naar winkel@kmm.nl.

Let op
: na 28 oktober wordt het museum opnieuw ingericht. Bekijk hier tot wanneer de leskaarten uit dit speciale boekje te gebruiken zijn!

Onder 'voorbeeldbladen' zijn enkele voorbeelden te vinden, van leerkrachtenbladen en werkbladen voor de kinderen, aangevuld met ideeën voor een voorbereidende en afsluitende les.

 
| Voorbeeldbladen +