projecten

Dancing with the arts - Introdans/KMM (2008-2010)


Campagnebeeld: Cats&Withoos (stylist: Alberto d'Almeida)

Het Kröller-Müller Museum ontwikkelde samen met Introdans het project 'Dancing with the arts': een unieke mix van kunst en moderne dans, speciaal bedoeld voor leerlingen van de onderbouw HAVO/VWO en het VMBO. 'Dancing with the Arts' heeft drie jaar gedraaid en was een groot succes, zowel bij leerlingen als bij leerkrachten, met name ook vanwege het de inspirerende afwisseling van theorie en praktijk. 

In 2010 beleefde Dancing with the Arts zijn derde en laatste jaar. Vanwege het grote succes beramen Introdans en Kröller-Müller Museum zich over een eventueel vervolg. Hou de website (of onze nieuwsbrief in de gaten) voor het laatste nieuws.

Het project duurde ongeveer drie uur. Per sessie (10.00 en 13.00) was plaats voor 60 leerlingen. Voor grotere groepen was het mogelijk beide sessies te boeken en de leerlingen te laten rouleren (drie uur Dancing with the Arts/drie uur eigen programma)

Doelgroep: 1/2 HAVO/VWO, 1/4 VMBO TL 
Wanneer: 16/17/18 februari (vol); 4/9/16/18/23 maart (vol) en 8 april 2010 (keuze tussen 10.00 of 13.00)
Aantal leerlingen: maximaal 60 leerlingen per sessie. Als de groep kleiner is dan 60 kan het zijn dat de sessie wordt aangevuld met een tweede groep.
Kosten: € 20,00 p.p. (incl. entree park/museum). Het is mogelijk dit bedrag te voldoen met de Cultuurkaart.
Meer informatie/aanmelding:
Introdans educatie
Vijfzinnenstraat 80-82 
6811 LN Arnhem 
t. +31-26-3512111 
f. +31-26-3515647 
e. welcome@introdans.nl
i. www.introdans.nl 

Klik hier voor een verslag  van 'Dancing with the arts' in het tv-programma 'In het Theater' van RTV Oost  

 
| Meer informatie +
Een belangrijke rol in 'Dancing with the arts' is weggelegd voor de wereldberoemde choreograaf Hans van Manen. In zijn choreografieën maakt hij veelvuldig gebruik van het beeldende aspect van de dans, wat zichtbaar is in zowel de structuur van zijn choreografieën, als in de aankleding door decor, belichting en kostuums. In een film die speciaal voor het project werd gemaakt, slaat Van Manen een brug tussen de danskunst en de beeldende kunst. Hij vertelt over de ontwikkeling van de beeldende kunst in de laatste vijftig jaar en hoe beeldende kunst hem geïnspireerd heeft tot het maken van choreografieën. Na de film gaan de leerlingen het museum in. Zij krijgen daarbij opdrachten, gericht op het zoeken van 'beweging' in kunst. De opdracht wordt besproken en vormt de inspiratiebron voor een actieve dansworkshop, die plaatsvindt op een bijzondere locatie in de beeldentuin. Onder begeleiding van docenten van Introdans educatie vertalen ze de opgedane ervaringen naar spannende tableaus en later naar een heuse choreografie. Voor het project werden ook voorbereidende lessen (HAVO/VWO) ontwikkeld. Deze kunnen hieronder (als pdf-bestand) worden gedownload. 
| Voorbeeldbladen +