projecten

Lesmateriaal Verlangen naar volmaaktheid (HAVO/VWO: ++) (2012)

Bij de tentoonstelling 'Verlangen naar volmaaktheid' (1 april t/m 28 oktober 2012) ontwikkelde het museum een speciaal lespakket, dat op deze pagina gratis kan worden gedownload (zie onder: voorbeeldbladen).

Het pakket bestaat uit zes leskaarten en een inleiding, met plattegrond. De kaarten zoomen in op het vak van museumdirecteur en hebben elk een eigen thema. Directeur Evert van Straaten, die met deze tentoonstelling afscheid neemt van het museum, is de persoonlijke gids. Hij neemt de leerlingen mee op een verrassende tocht door de tentoonstelling, stelt prikkelende vragen en geeft uitdagende opdrachten.

Hoe werkt het?

Als leerkracht maak je een keuze uit de leskaarten. Door te variëren in de volgorde maak je verschillende werkboekjes en spreid je de leerlingen over het museum (wel graag onder begeleiding!). Het is ook mogelijk te variëren in leer- en interesseniveau: combineer de leskaarten in dat geval met leskaarten van niveau + (klik hier).

Doelgroep: niveau 2 (HAVO/VWO) 
Tijd: variabel (zelf te kiezen)
Kosten: geen (de materialen zijn gratis te downloaden)

Tip: bestel voor de leerlingen ook de gratis Infokrant over het museum of bereid het bezoek voor met de game 'Verzamelen als Helene' (speel hier). Ook is het pakket prima te combineren met een rondleiding of een fotoworkshop!

Let op: in verband met het aflopen van de tentoonstelling zijn de materialen nog beperkt bruikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Vragen of opmerkingen over het materiaal: educatie@kmm.nl

 
| Voorbeeldbladen +