projecten

Make me famous! - lespakket

De kick om zelf een schilderij van Van Gogh te ontdekken en aan te kopen, de uitdaging om een kunstwerk tijdens een veiling op de juiste waarde te schatten en de ervaring zelf een museum te stichten: het lespakket ‘Make me famous’ biedt scholieren van het VMBO (CKV) en van HAVO/VWO (CKV 1) een breed scala aan museale belevenissen en staat garant voor een bijzonder bezoek aan het Kröller-Müller Museum.
Make me famous! bestaat uit drie modules:

* Computerspel ‘Verzamelen als Helene’
* Make me famous!-lespakket met opdrachtkaarten (CKV + CKV 1 - onderbouw)
* Infokrant voor scholieren.

Het lespakket Make me famous!, met de kopieerbare opdrachtkaarten en een uitgebreide beschrijving van de opzet en de mogelijkheden, vormt de kern van het programma. Het pakket kan voor € 7,50 (+ verzendkosten) via deze website worden besteld. Dit geldt ook voor de informatiekrant. Het computerspel kan (gratis) online worden gespeeld. De actuele voorbeeldverzamelingen zijn te downloaden bij 'voorbeeldbladen' onderaan deze pagina.
Make me famous! werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Van den Broek Lohman Fonds.

Doelgroep: Leerlingen VMBO + onderbouw HAVO/VWO (CKV en CKV 1) 
Kosten: € 7,50 + verzendkosten. 

Onderstaande bestelformulier lijkt soms (helaas) zoek te raken. Om te bestellen kunt u een mailtje met uw adresgegevens sturen naar onlineshop@kmm.nl. Het lespakket wordt zo snel mogelijk toegezonden.

 
| Meer informatie +

Make me famous! is een compleet lespakket voor scholieren van het VMBO en van HAVO/VWO (onderbouw). Het lespakket bestaat uit drie modules: een computerspel, opdrachtkaarten en een informatiekrant. Ook is het mogelijk een speciale Make me famous!-rondleiding of een fotoworkshop te boeken.

Computerspel
Het historisch georiënteerde computerspel ’Verzamelen als Helene’ is bedoeld ter voorbereiding op het museumbezoek. Het spel staat online en kan op school worden gespeeld. In ‘Verzamelen als Helene’ treden de leerlingen in de voetsporen van Helene Kröller-Müller. Door andere spelers voor te zijn, zich goed te laten adviseren en slim te bieden bij veilingen stellen ze, net als de stichter van het Kröller-Müller Museum, hun eigen kunstverzameling samen. Deze kunstverzameling kan worden uitgeprint en vormt de basis voor de vervolgopdrachten (opdrachtkaarten) in het museum. ‘Verzamelen als Helene’ kan door meerdere leerlingen tegelijk worden gespeeld. In één spel nemen maximaal zes leerlingen het tegen elkaar op.

Opdrachtkaarten
De kopieerbare opdrachtkaarten, die te vinden zijn in het Make me famous!-lespakket, sluiten naadloos aan bij het spel. Met behulp van de opdrachtkaarten onderzoeken leerlingen tijdens het museumbezoek de wijze waarop de kunstwerken uit hun persoonlijke collectie in het museum worden gepresenteerd (CKV: VMBO) en/of de kunsthistorische achtergrond van deze werken (CKV 1: HAVO/VWO). Als het om wat voor reden dan ook niet lukt om het spel te spelen, kan ook worden gekozen voor standaard voorbeeldverzamelingen. Om aan te sluiten bij de actualiteit worden deze verzamelingen steeds (digitaal) ververst. Zie ook hieronder: Actueel !

Adaptief

Leerkrachten kunnen uit het lesaanbod zelf een keuze maken en tijdens de voorbereiding zelf de materialen kopiëren. Het combineren van materialen voor CKV en CKV 1 maakt het mogelijk extra te differentiëren. De opdrachtkaarten kunnen na het bezoek, in de klas, worden besproken.

Informatiekrant
De informatiekrant staat vol informatie en leuke weetjes over het Kröller-Müller Museum en is zeer geschikt ter voorbereiding op het museumbezoek (bijvoorbeeld voor tijdens de busreis). De Infokrant kan via de website worden besteld.

Actueel !
Speciaal voor de herinrichting (vanaf 22 september 2013) presenteert het museum twee nieuwe voorbeeldverzamelingen, als uitgangspunt voor de leskaarten. De voorbeeldverzamelingen zijn onderaan deze pagina (bij 'voorbeeldbladen') gratis te downloaden.

 

| Voorbeeldbladen +
| Bestellen +

Vul dit formulier in om te bestellen:

Aantal pakketten
Datum
Naam leraar
Klas
Naam school
Adres school
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mailadres