projecten

Zwaan zoekt een vriendje - museumbezoek en materiaalkoffer


Romy, Ilse, Joni, Koen, Meike, Kyra en Uhud schreeuwen bij de 'Schreeuw' (foto: KMM)

Het prentenboek en de lessuggesties in het lespakket vormen een ideale opmaat voor een leuk en prikkelend museumbezoek.

Tijdens dit bezoek ontmoeten de kinderen in de beeldentuin de hoofdpersonen uit het prentenboek. Bij elke sculptuur wordt verder ingegaan op de thema's van het boek. Het lespakket biedt fantasievolle (filosofische) vragen en een ruime keuze aan creatieve opdrachten.


Meike, Uhud, Emma en Irene 'kleuren' de 'Tuin van Email' (foto: KMM)

Bij sommige opdrachten horen speciale materialen (o.a. een magnetisch bord met emoties en gekleurde perspex bordjes). Deze zijn verzameld in een speciale materiaalkoffer, te reserveren bij het museum. Het museum heeft 10 koffers, elk geschikt voor een groepje van 8/10 kleuters en beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Stuur hiervoor een mailtje naar educatie@kmm.nl, dan ontvangt u zo snel mogelijk een bevestiging. Op vertoon van deze bevestiging is de koffer op de dag van het bezoek af te halen bij onze garderobe.

Klik hier voor meer informatie over het regelen van het museumbezoek.

Belangrijke noot: tussen 1 november en 1 april houdt Zwaan haar winterslaap (in het depot) en is ook de Tuin van Email (vanwege gladheid) afgesloten voor publiek. De andere kunstwerken uit het project zijn het hele jaar door te bezichtigen.