projecten

Zwaan zoekt een vriendje - algemeen

     
                                                                        
‘Zwaan zoekt een vriendje’ is een project over kunst, speciaal voor kleuters. Het pakket sluit aan bij de succesvolle serie ‘Filosoferen met beelden/schilderijen’ en biedt een speelse, fantasievolle kennismaking met het Kröller-Müller Museum en zijn beroemde beeldentuin.

Het project bestaat uit een rijk geïllustreerd prentenboek en een lespakket, met prikkelende filosofische vragen, creatieve opdrachten en een ruime keuze aan lessuggesties. In het lespakket bevindt zich ook een CD met vrolijke luister- en doeliedjes.

Op deze webpagina's is meer informatie te vinden over de verschillende materialen en kunnen ook de speciale materiaalkoffers (voor het museumbezoek) worden gereserveerd. Daarnaast vind je er kleurplaten, knutselsjablonen en afbeeldingen van de kunstwerken.

Nieuw bij dit project is een interactief platform, waar leerkrachten en begeleiders ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Goede tips, zelfbedachte toevoegingen of leuke reacties van kinderen, alles wat bijdraagt aan een geslaagd museumbezoek van een volgende groep is van harte welkom!

Het prentenboek en het lespakket zijn te bestellen via onlineshop@kmm.nl