WorkshopsIn het museum worden op aanvraag workshops georganiseerd door de rondleiders van het museum. Een workshop, waarin deelnemers leren waarnemen door middel van tekenen of schilderen, is een uitdagende manier om beeldende kunst te ervaren.

Er zijn verschillende workshops:

Portret-tekenen op papier, Portret-schilderen op doek
Deelnemers krijgen uitleg over verhoudingen, daarna schetsen zij en vervolgens wordt gewerkt aan het uiteindelijke portret. Men zit tegenover elkaar en is afwisselend model en/of tekenaar. Gezien deze interactie is de workshop ook geschikt als bedrijfsuitje. De werken kunnen ook geschakeld worden door een verbindende lijn die over alle doeken en tekeningen loopt. Het resultaat kan dan bijvoorbeeld op de werkplek worden opgehangen.

Bloemstilleven tekenen op papier of op doek
Aan de hand van echte bloemen worden kleurrijke composities getekend of geschilderd. Tekenstijlen worden behandeld, evenals kleurcontrasten, compositie, voorgrond/achtergrond, expressie of vormen van abstrahering.

Het tekenen van sculpturen
Deze workshop vindt plaats in het Rietveldpaviljoen, het Aldo van Eyckpaviljoen (buiten) of in een van de tentoonstellingszalen. Aan de hand van enkele tekenopdrachten, waarbij men zich concentreert op bepaalde aspecten van het tekenen, leert de deelnemer beter kijken naar de sculptuur en het weergeven hiervan op papier. Afhankelijk van het weer vindt de workshop buiten of binnen plaats.

Ruimtelijk object
In deze workshop staat de relatie tussen massa en ruimte en het spelen met verhoudingen centraal. Iedere deelnemer kiest een bepaalde emotie of houding als uitgangspunt en probeert deze in een beeld tot uitdrukking te brengen. Het beeld wordt opgebouwd met behulp van metaaldraad. Daarna worden delen afgedekt met tape, waardoor er een spel tussen lijn en massa ontstaat.

Algemene informatie en prijzen:
De groepsgrootte is maximaal 12 personen per workshop. De duur van de workshop is twee uur waarvan een half uur besteed wordt aan het bekijken van enkele schilderijen en/of sculpturen ter voorbereiding. Voor basis en middelbaar onderwijs is de duur van de workshop anderhalf uur. Wij raden u aan uw workshop tijdig aan te vragen in verband met het reserveren van de workshopruimte.

De kosten bedragen € 225,00 per workshop (inclusief BTW, exclusief materiaalkosten*).

*bijkomende materiaalkosten:
- Papier en tekenmateriaal € 25,00 per workshop p.p.
- Schilderen (olieverf op waterbasis of acryl) op klein formaat doeken € 75,00 per workshop
- Ruimtelijk object € 75,00 p.p.

Meer informatie over deze themaworkshops en de kosten krijgt u per mail rondleiders@kmm.nl of telefonisch: 0318-595968