menu sluiten

Activiteiten Veluwe

Op vakantie in eigen land? Of een gezellig weekendje of dagje weg met het gezin? Breng een bezoek aan de Veluwe, met een van de mooiste nationale parken van Nederland. Het natuurgebied staat bekend om haar diverse landschappen en grote verscheidenheid aan flora en fauna. De Veluwe is zelfs een van de beste plekken in Nederland om het majestueuze edelhert te spotten.

Plan je bezoek

Bezoek het Kröller-Müller Museum

Er zijn veel activiteiten op de Veluwe. Een leuk dagje uit is niet compleet zonder een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Het museum ligt midden in het natuurschoon. Een perfect canvas voor moderne en hedendaagse kunst. Een belangrijk deel van de kunstcollectie, bestaande uit zo'n 160 beelden, is buiten te zien, zodat je kunt genieten van een combinatie van kunst en natuur. In de beeldentuin kunnen kinderen lekker ravotten, terwijl volwassenen picknicken of heerlijk ontspannen. Spelenderwijs ontdek je het museum en leer je op een andere manier naar kunst kijken. Verschillende leuke familie- en groepsactiviteiten worden aangeboden door het Kröller-Müller Museum.

Vanuit het museum vertrek je heel gemakkelijk naar de volgende activiteit. Gratis witte fietsen staan bij het museum, maar ook bij de 3 ingangen van het park en bij het bezoekerscentrum. Jij bepaalt dus waar je je dag wilt beginnen!

Kinderactiviteiten op de Veluwe

Op zoek naar kinderactiviteiten op de Veluwe? In het museum kunnen kinderen gewoon lekker kind zijn en tegelijkertijd op een verantwoorde en leuke manier leren over kunst. In de beeldentuin kunnen selfies gemaakt worden met de imposante sculpturen, leuk voor in het familieplakboek! Leent het weer zich niet voor buiten rondneuzen en ontdekken? Een binnenactiviteit op de Veluwe is ook mogelijk. In het museum ga je op speurtocht langs alle topstukken of dobbel je je weg door de vertrekken met het Museum Dobbelspel. Wil je leren schilderen als de grote meesters? Dat kan met het digitale schilderspel. Dat is nog niet alles. Bekijk ons complete familieaanbod.

Naar het familieaanbod

Combineer je museumbezoek

We raden aan om een museumbezoek te combineren met een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Verder worden het hele jaar door kinderactiviteiten op de Veluwe georganiseerd. Denk aan een spannende safari per safaritrein, waarbij je samen met de gids op zoek gaat naar dieren. Of test je hand-en oogcoördinatie met een potje pijl-en-boogschieten of vlotten bouwen. Dit is slechts een kleine greep uit het grote aanbod activiteiten op de Veluwe.

Te zien en te doen in het museum

Na rondgestruind te hebben in een van de grootste beeldentuinen van Europa, bekijk je de de op-één-na grootste Van Goghverzameling ter wereld in de zalen van het museum. Topstukken van andere grote meesters zijn ook te bewonderen bij het Kröller-Müller Museum, zoals werken van Mondriaan en Picasso. De werken zijn te bezichtigen op eigen houtje, via een rondleiding of een audiotour. Daarnaast organiseren we voor de liefhebber regelmatig lezingen. Kunst kijken wordt op deze manier verrijkt met kennis van de wereld achter het kunstwerk en de kunstenaar. Naast de vaste collectie zijn er wisselende tentoonstellingen in het museum. Het werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars zorgt voor een blijvende indruk.

Activiteiten op de Veluwe tijdens vakantieperiodes

Wil je de leukste activiteiten op de Veluwe beleven tijdens de voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie of kerstvakantie? Bij het Kröller-Müller Museum is er in elke vakantieperiode veel te doen en te ontdekken. Ons programma bekijk je in de agenda. Daarnaast zijn er het hele jaar door activiteiten en evenementen in het park, zoals de safari’s, streekmarkten en leuke activiteiten voor kinderen.