Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
5 aug 2021 5 aug 2021 14:30 - 15:30

ADAM Quartet, de leden van het strijkkwartet.Frisse blik

Het ADAM Quartet is een jong Nederlands kwartet waarvan de leden elkaar kennen via hun studie aan het conservatorium van Amsterdam. Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om nieuwe perspectieven te bieden op het fenomeen van het strijkkwartet en toch trouw te blijven aan de essentie van het genre. Ze zijn nog op zoek naar welk geluid het beste bij hen past. Om dit te onderzoeken spelen ze een gevarieerd programma met bekende werken én nieuw nog onbekend werk. 

Entr'acte van Caroline Shaw

Het ADAM Quartet trad vorig jaar in de beeldentuin op tijdens de online editie van het festival. Het kwartet verheugt zich enorm op het weerzien met het Kröller-Müller Museum in combinatie met het werk van Caroline Shaw. 

Programma

  • Wolfgang Amadeus Mozart - Strijkkwartet nr. 19 Kv. 465, 'Dissonantenkwartet'
  • Caronline Shaw - Entr'acte
  • D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 7
  • A. Weber - Langsamer Satz

 

Plaatsbewijs

Het concert vindt plaats in de Van der Leeuwzaal in het museum. Je hebt hiervoor een entreebewijs voor het park en museum nodig. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de coronamaatregelen. Meld je voor deze voorstelling bij de ontvangstbalie van het museum voor een (gratis) plaatsbewijs. 

NJO Muziekzomer

De concerten zijn onderdeel van de NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival waarin jonge musici de hoofdrol spelen. Informatie: www.muziekzomer.nl

Afbeeldingen ADAM Quartet: Foppe Schut