Moving Pictures

Er is ook ruimte voor fictie en experiment, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms, zoals de serie Moving Pictures, een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum.

Kennisdeling

Naast het verspreiden van video’s zet ARTtube zich in om kennis over (online) video's over kunst en design te delen. Meerdere keren per jaar organiseert ARTtube kennisdagen (ARTtube Academie) en publieke events waarbij video's op een groot scherm worden vertoond.

Samenwerking

ARTtube is mede opgericht om inhoudelijke samenwerking tussen musea te bevorderen. Van gezamenlijke videoproducties, live streams, een videowedstrijd voor het publiek tot het organiseren van evenementen en programmering op festivals als Lowlands en KANTOR.

Toekomst

ARTtube groeit: in 2012 startten 5 musea (Stedelijk Museum, M HKA, Gemeentemuseum, De Pont en Museum Boijmans Van Beuningen) het gezamenlijke platform. Inmiddels delen al 19 musea en presentatie-instellingen hun video's met het publiek via www.arttube.nl - en dit aantal groeit nog altijd.  ARTtube wil zich de komende jaren ontwikkelen tot hét videoplatform over kunst en design, in Nederland en België, maar ook internationaal.

Naar ARTtube

logo ARTtube