Zie hoe 3 internationale vloggers hun eerste bezoek aan de beeldentuin beleven. Veel kijkplezier!

Genieten van beelden én de natuur

Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe. Twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld sieren de tuin: juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen.De omgeving nodigt uit om te genieten. Van de beelden én van de natuur. Lekker languit in het gras liggen, gezellig samen picknicken of rondjes rennen; in de beeldentuin kan het allemaal.

Toegankelijkheid beeldentuin

De beeldentuin is grotendeels toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel. Er zijn ook onverharde paden, die niet geschikt zijn voor rolstoel- of scootmobielgebruikers. Op de plattegrond van de beeldentuin vind je alle informatie hierover. Naar de plattegrondenCornelius Rogge, beeldentuin Kröller-Müller Museum

Winter

Sommige werken in de beeldentuin worden in de winter afgedekt, tijdelijk verwijderd of zijn niet toegankelijk (1 november tot 1 april). Het gaat om onder andere Jardin d'émail van Jean Dubuffet, Drijvende sculptuur, Otterlo van Marta Pan en Needle Tower van Kenneth Snelson. Jardin d'émail van Jean Dubuffet is buiten deze winterperiode zoveel mogelijk geopend, maar sluit als het door regen te glad is op het werk.

Kijk Uit Attention

Het werk Kijk uit Attention van Krijn Giezen kun je in het Paasweekend, de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie beklimmen tussen 11.00 en 16.00 uur. Bij slechte weersomstandigheden is het werk niet toegankelijk. Meer informatie over dit werk

Teken

Teken komen overal op plaatsen met lage begroeiing in Nederland voor, dus ook in het Nationale Park De Hoge Veluwe en de beeldentuin. Een tekenbeet is vaak onschuldig, maar in sommige gevallen kan de ziekte van Lyme optreden. Controleer jezelf op tekenbeten nadat je ‘in het groen’ geweest. Ben je gebeten, haal de teek dan snel weg. Meer informatie vind je op de website van het RIVM.

Lees nog meer over de beeldentuin in de Kröller-Müller special van Vrij Nederland.