menu sluiten

Dagje uit in de herfstvakantie

Tijdens de herfst kleurt de Veluwe in de meest prachtige tinten. Er is geen twijfel over mogelijk: tijdens dit seizoen is de natuur op haar allermooist! Een bezoekje aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe en onze beeldentuin mag daarom tijdens de herfstvakantie niet ontbreken. Ook hier geniet je van het mooie kleurenpalet van de herfst. Het museum ligt namelijk midden in het natuurlandschap. Jouw dagje uit in de herfstvakantie op de Veluwe is een moment om nooit te vergeten.

Plan je bezoek

Leuke uitjes in de herfstvakantie

Wil je leuke uitjes in de herfstvakantie beleven? Die zijn er in overvloed in en rondom het Kröller-Müller Museum. Bij het Kröller-Müller Museum vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa. Ruim 160 sculpturen van grote kunstenaars staan trots tussen het natuurschoon van de Veluwe. Je bewondert hier onder andere het werk van Barbara Hepworth, Auguste Rodin en Jan Fabre. Beroemd zijn ook de twee paviljoens, van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld.

Binnen in het museum sta je oog in oog met de topwerken van grote meesters. Onder deze meesters bevindt zich niemand minder dan Vincent van Gogh. Met ruim 180 tekeningen en bijna 90 schilderijen bezit het Kröller-Müller Museum de op-één-na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Ook zie je in het museum topstukken van onder anderen Mondriaan en Picasso.

Vind jij kunst kijken ook leuker als je er meer over weet? Kom deze herfstvakantie dan naar de tentoonstelling Eerst komt de liefde voor de kunst. Je ziet meer dan 100 kunstwerken uit de collectie van galerie Art & Project, een van de toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst in Nederland en ver daarbuiten.

In de tentoonstelling krijg je een andere blik op kunst en leer je het beter begrijpen. Pak bijvoorbeeld een van de gratis Doorkijkjes voor meer informatie over een kunstwerk en een uitdagende vraag. Of ga het gesprek aan met een van onze publieksbegeleiders. Zij prikkelen je met een vraag, vertellen meer over het kunstwerk en geven je een ander perspectief. Bij de speciale werkstations ga je zelf aan de slag. Maak bijvoorbeeld een eigen kunstbulletin aan de bulletinbar of draag bij aan het tentoonstellingsarchief! Lees meer over de activiteiten. 

 

 

Kinderuitjes in de herfstvakantie

Voor een leuk, interactief dagje weg in de herfstvakantie ben je bij het Kröller-Müller Museum aan het juiste adres. Het museum is een plek waar kinderen heerlijk kind kunnen zijn. Hoe vaak komt het nou voor dat je op een kunstwerk mag lopen en spelen? Op het kunstwerk Jardin d’émail kan dat. Deze kunstmatige tuin vind je in de beeldentuin en is speciaal gemaakt om op te klauteren. Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie. Ben je uitgespeeld? Trek gekke bekken of neem grappige poses aan, terwijl je een selfie neemt met de sculpturen.

Ook in het museum houdt de pret niet op. Kunst ontdekken doe je bij het Kröller-Müller Museum spelenderwijs. Speel het Speurspel, waarbij je aan de hand van diverse denk- en doe-opdrachten op verkenning gaat door het museum. Om de dag compleet te maken, geniet je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe van diverse leuke kinderactiviteiten. Doe mee met spannende speurtochten, vermaak je urenlang in de speeltuin of kom eens kamperen!

Activiteiten voor jong en oud

Kunst beleef je bij het Kröller-Müller Museum op een interactieve manier. Tijdens jouw dagje uit in de herfstvakantie kun je samen met je gezin spelenderwijs kunstwerken ontdekken in onze beeldentuin.

Leuke uitjes in de herfstvakantie zijn te vinden in de directe omgeving van het museum. Ga bijvoorbeeld op safari onder begeleiding van een gids om het edelhert  te spotten. Wist je overigens dat het imposante mannetjesedelhert in oktober zijn spectaculaire lokroep laat weergalmen over de vlakten om de vrouwtjes te versieren? De herfst is de periode bij uitstek om de dieren in hun volle glorie te zien: volgroeide geweien, dreigende gevechten en grote groepen herten bij elkaar zijn te bewonderen. Een prachtig ervaring voor het hele gezin. Breng ook eens een bezoekje aan Jachthuis Sint Hubertus: een architectonisch hoogstandje dat bekend staat als buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller.

In de maand oktober gaan de Wilde Weken bovendien weer van start. Deze weken staan volledig in het teken van wild en lekker actief bezig zijn in de natuur. Je kunt deelnemen aan allerlei (wild)excursies, het wild-, wijn- en wandelarrangement of genieten van een 4-gangen-wild-menu. In het park worden ook diverse kinderuitjes in de herfstvakantie georganiseerd, zoals een speurtocht. Kortom: je hoeft je niet te vervelen in de herfstvakantie!