menu sluiten

Dagje uit in de kerstvakantie

Wil jij een dagje uit in de kerstvakantie met je gezin, beste vriend(in) of partner? In de winter is een bezoekje aan de Veluwe een echte aanrader. Tijdens de kerstvakantie zijn de uitgestrekte vlaktes en bosrijke gebieden bedekt met nevel, wat zorgt voor een sfeervolle beleving. En met een beetje geluk verandert het park in een heus winterwonderland. Temidden van al dit natuurschoon vind je het Kröller-Müller Museum. In de iconische beeldentuin van het museum staan de sculpturen als bevroren op een canvas met een winters landschap.
Binnen in het museum ontdek je de toonaangevende kunstwerken van de grote meesters en vind je inspiratie bij de tijdelijke tentoonstellingen. En pauzeer ook met een heerlijk hapje en drankje in het museumrestaurant. Het museum is de hele kerstvakantie geopend, ook op beide kerstdagen.

Plan je bezoek

Dagje weg in de kerstvakantie: kunst beleven

Ben je met de kinderen op pad? Het Speurspel voert je spelenderwijs langs werken in de beeldentuin. In de online museumgids vind je achtergrondverhalen bij de kunstwerken in de collectiepresentatie en de Van Gogh galerij. 

Wist je trouwens dat het Kröller-Müller Museum de op-één-na grootste verzameling van Van Gogh kunstwerken ter wereld heeft en permanent zo’n veertig werken van de meester tentoonstelt? De echte Van Gogh fan kan hier zijn of haar hart helemaal ophalen. Ook bewonder je de toonaangevende werken van onder anderen Picasso, Monet en Mondriaan in het museum.

 

Naast de vaste collecties kun je ook deze kerstvakantie weer tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. Een van die tentoonstellingen is: Eerst komt de liefde voor de kunst. Die expositie toont meer dan 100 kunstwerken uit de collectie van galerie Art & Project: een van de toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst in Nederland en ver daarbuiten. Deze tentoonstelling geeft jou een andere kijk op (conceptuele) kunst. Je leert het beter te begrijpen. Want kunst kijken is nu eenmaal leuker als je er meer over weet. Neem er bijvoorbeeld een gratis Doorkijkje (een kaartje met info, vragen en opdrachten) bij voor meer info over een kunstwerk. Of beantwoord een prikkelende vraag. Ga ook gerust in gesprek met onze publieksbegeleiders. En ga ook zelf aan de slag en maak een kunstbulletin aan de bulletinbar of draag bij aan het tentoonstellingsarchief! Lees wat er allemaal te doen is in deze tentoonstelling.

Kinderuitjes in de kerstvakantie

Een leuk dagje uit in de kerstvakantie beleef je ook met het gezin in het Kröller-Müller Museum. In de beeldentuin kunnen de kinderen lekker hun ei kwijt. Ravotten, rondrennen en selfies maken met beelden, het kan allemaal. Voor de echte avonturiers en speurneuzen is er de Geo Route. Met de speciale Geo Route-app ga je zoeken naar een kunstschat in de beeldentuin. Heb jij de schat gevonden? Dan krijg je een code om de schat te openen. Is dat gelukt? Dan verschijnt er een creditcard waarmee je in de museumwinkel een presentje kunt halen. 

Ook in het museum is er genoeg te beleven. Zo kun je met het hele gezin deelnemen aan het Speurspel. Om de dag compleet te maken, geniet je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe van diverse leuke kinderuitjes in de kerstvakantie. Combineer een bezoek aan het museum met het zagen van je eigen kerstboom. Of kom uilenballen pluizen en ontdek welk voedsel de nachtdieren uit het park vanuit de dikke sneeuwlaag of vanaf koude grond hebben weten te bemachtigen. Dit zijn nog maar een paar van de vele kinderuitjes in de kerstvakantie op de Veluwe.

Winterse activiteiten op de Veluwe

 Maak jouw dagje weg in de kerstvakantie compleet door lekker op pad te gaan in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Geniet van de kerstsfeer in en rondom het Jachthuis Sint Hubertus. De eettafel wordt aangekleed in kerststijl en je kunt schaatsen op de vijver, mits het stevig gevroren heeft. Of trek erop uit en doe mee aan een georganiseerde kerstsfeerwandeling. Natuurlijk is jouw kerstbeleving past echt compleet met een bezoekje aan een kerstmarkt. Op de kerstmarkt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je kraampjes middenin de natuur met leuke cadeaus en streekproducten. Terwijl op de achtergrond verschillende muziekgroepen en koren hun beste noot laten horen. Dat wordt ongetwijfeld een kerst om niet te vergeten.