menu sluiten

Dagje uit met kinderen

Op zoek naar een gezellig en verantwoord dagje uit met kinderen? Bij het Kröller-Müller Museum kijken jong en oud hun ogen uit. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst bevindt zich middenin het prachtige natuurgebied de Veluwe. Al dit natuurschoon kunnen we natuurlijk niet achter vier muren verstoppen. Daarom geniet je bij het Kröller-Müller Museum van kunst middenin de natuur, een plek waar kinderen gewoon lekker kind kunnen zijn. Daarnaast zijn er in het museum veel leuke, interactieve manieren om kunst te ontdekken. Er is zoveel te zien, te voelen en te ruiken; je zintuigen weten bijna niet wat ze overkomt.

Koop hier je ticket

De beeldentuin: de perfecte plek voor een dagje weg met het gezin

Wist je dat het Kröller-Müller Museum een van de grootste beeldentuinen van Europa heeft? Jij en je familie kunnen eindeloos dwalen in een wereld van reuzen en andere mysterieuze objecten. Dan hebben we het natuurlijk over onze imposante sculpturen. De beeldentuin bevat alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit met de kids. Dit is dé plek waar je kunt poseren naast een beeldhouwwerk. Leuk voor in het familieplakboek! Ook is dit de plek waar je lekker tot rust kan komen in het gras, kan genieten van een picknick of lekker kan ravotten.

Lees meer over de beeldentuin

Jardin d'émail in de beeldentuin

Vergeet in de beeldentuin niet een bezoekje te brengen aan het kunstwerk Jardin d’émail. Deze kunstmatige ‘tuin’ is speciaal gemaakt om op te lopen en  te spelen. Eén ding is zeker: tijdens jouw dagje uit met de kinderen in onze beeldentuin verveel je je nooit.

Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.

Kunst ontdekken op een leuke, interactieve manier

Bij het Kröller-Müller Museum vind je talloze leuke uitjes met kinderen. Ga op speurtocht langs topstukken van het museum, beantwoord alle vragen en voer uitdagende opdrachten uit. Of speel samen ons Museum Dobbelspel: het spel dat je op een speelse manier door het museum voert. En wil jij in de schoenen stappen van de grote meesters? Dat kan! Met het Schilderspel schilder je op een digitaal canvas details na van kunstwerken uit onze collectie. Dat klinkt hartstikke lastig, maar geen zorgen: de meesters kijken mee en geven je advies. Ook mag je in het Kröller-Müller Museum lekker ongegeneerd gluren naar een kunstwerk. Jij en je familie leren een wel heel speciaal kunstwerk écht goed kennen tijdens een heuse blind-date. Wordt het liefde op het eerste gezicht? Bekijk ons complete familieaanbod.

Meer over het familieaanbod

Uitjes met kinderen tijdens vakantieperiodes

Een dagje weg met het gezin tijdens de voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie of kerstvakantie? Bij het Kröller-Müller Museum is er ontzettend veel te doen en te ontdekken voor families. Houd de agenda in de gaten voor de leukste activiteiten.