menu sluiten

Dagje uit Veluwe

Wil je alles uit jouw dagje Veluwe of weekendje weg halen? In het Kröller-Müller Museum, midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is genoeg te beleven . Combineer wild spotten met kunst kijken. Combineer rondrennen in de natuur met dobbelen door het museum. Wissel het fluiten van de vogels af met onze audiotour. En stap op de fiets om vervolgens binnen te stappen in de wereld van Van Gogh en andere grote meesters. Een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum mag niet ontbreken wanneer je in de buurt bent van het prachtige natuurgebied. Je kunt je geen mooier canvas voorstellen voor onze uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst.

Koop hier je ticket

Combineer een museumbezoek met andere activiteiten en bezienswaardigheden

We raden aan om een museumbezoek te combineren met een bezichtiging aan het Jachthuis Sint Hubertus, het Park Paviljoen, het Museonder en een heerlijke natuurwandeling of -fietstocht. Daarnaast zijn er het hele jaar door activiteiten en evenementen in het park, zoals safari’s, streekmarkten en leuke bezigheden voor kinderen. Gratis witte fietsen brengen je gemakkelijk van activiteit of picknickplek naar het museum tijdens je dagje op de Veluwe. De gratis witte fietsen staan bij de 3 ingangen van het park, in het centrumgebied bij het museum.

Te zien en te doen in het Kröller-Müller Museum

Een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum is al een dagje uit op zich. Je kunt bijna eindeloos rondstruinen in onze beeldentuin, waarna je geniet van een picknick in het gras of een fotoshoot organiseert met diverse sculpturen. Onze beeldentuin is namelijk een van de grootste van Europa.

Van wereldse proporties is daarnaast onze Van Gogh Galerij. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen heeft Het Kröller-Müller Museum de op-één-na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Deze verzameling en de kunstwerken van andere grote meesters als Mondriaan en Picasso ontdek je op eigen houtje of via een rondleiding of audiotour. Bovendien organiseren we het hele jaar door leuke familie-, groeps- en publieksactiviteiten, zoals interactieve spellen en lezingen. Een bezoek aan een van de (wisselende) tentoonstellingen van toonaangevende kunstenaars maakt de dag compleet. Wil je deze dag nooit meer vergeten? Duik in de museumwinkel voor een leuke, tastbare herinnering.

Uitjes op de Veluwe met de familie

Een gezellig dagje uit op de Veluwe gepland met kinderen? Bij het Kröller-Müller Museum kunnen kinderen gewoon lekker kind zijn en tegelijkertijd op een verantwoorde manier op ontdekkingsreis gaan. Ook het kind in jou zou zomaar eens naar boven kunnen komen. Wanneer je samen met je familie dwaalt door de wereld van imposante sculpturen en op een interactieve manier door het museum beweegt. Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.

Het Kröller-Müller Museum heeft talloze activiteiten voor families. Dobbel je weg door het museum met ons Museum Dobbelspel of ga op speurtocht langs alle topstukken. Of kies een kunstwerk uit waarmee je op een heuse blind-date gaat. Is het een match of houden jullie het vriendschappelijk? Bekijk ons volledige familieaanbod.

Dagje Veluwe met een groep

Voor groepen organiseert het museum op aanvraag rondleidingen door de collectie, beeldentuin en tentoonstellingen. Samen met een rondleider ga je op ontdekkingsreis door het museum, terwijl je interessante achtergrondinformatie over alle topstukken en hun makers krijgt. Spreekt een bepaald thema jullie in het bijzonder aan? Op verzoek verzorgt onze rondleidersgroep ook rondleidingen op maat. Wil je het museum op eigen houtje ontdekken? Dan kun je gebruikmaken van onze audiotour.

 

Uitstapje op de Veluwe voor ouderen

Middenin de natuur komen ouderen heerlijk tot rust. Een uitstapje op de Veluwe doet hen goed. Speciaal voor ouderen, seniorenverenigingen of dagbesteding verzorgen we diverse activiteiten. Wat dacht je van onze Van Goghworkshop voor 70-plussers?  Is het wat lastiger om het museum te bereiken of praat een oudere uit jouw directe omgeving het liefst de hele dag over kunst? De Digitale Scheurkalender Kunst bij de koffie zorgt voor leuke gesprekken tijdens, je raadt het al, koffietijd. Overigens is het museum is toegankelijk voor mensen die wat slechter ter been zijn. Een scootmobiel is toegestaan in het museum en de beeldentuin en onze routes zijn rolstoelvriendelijk. Rolstoelen en rollators zijn gratis te leen in het museum, maar het is niet mogelijk om deze vooraf te reserveren.

Meer info over toegankelijkheid

Een dagje uit op de Veluwe tijdens vakantieperiodes

Wil je een uitstapje maken op de Veluwe tijdens de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantieherfstvakantie of kerstvakantie? Ook tijdens de vakantieperiode is er bij het Kröller-Müller Museum veel te doen en te beleven. Ons programma vind je terug in de agenda.