menu sluiten

Dagje uit voor ouderen

Zoek je een leuk dagje uit voor ouderen? Breng dan een bezoek aan het Kröller-Müller Museum op De Hoge Veluwe. In het museum ontdek je werken van beroemde hedendaagse en moderne kunstenaars. Laat je ook betoveren in de beeldentuin: een buitenzaal van maar liefst 25 hectare moderne beeldhouwkunst. Zowel het museum als de beeldentuin zijn heel goed toegankelijk voor ouderen, ook voor degenen die minder goed ter been zijn. Kortom: ben je op zoek naar een leuk dagje uit voor ouderen? Zet dan zeker het Kröller-Müller Museum op je lijstje.

Plan je bezoek

Dagje uit met ouderen in een rolstoel, scootmobiel of met rollator

Niets is zo fijn als lekker een dagje er tussenuit. Maar voor ouderen die slecht ter been zijn, is het lastig om een leuk uitje te vinden. Herkenbaar? En zoek je toegankelijke uitjes voor ouderen die slecht ter been zijn? Breng dan een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Het museum is goed toegankelijk voor iedereen die een rolstoel of een rollator gebruikt. Ook een scootmobiel is toegestaan, zowel in het museum als in de beeldentuin. Hulphonden zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Goed om te weten: in het museum zijn rolstoelen en rollators gratis te leen. Daarnaast is er één invalidentoilet in het museum (bekijk de plattegrond). Bovendien kun je gratis parkeren op een van de zes gehandicaptenparkeerplaatsen. En kom je met een begeleider? Dan hoeft diegene geen entree te betalen.

Lees meer over toegankelijkheid

Culturele, leuke uitjes voor ouderen

Ben je liefhebber van kunst en cultuur? En ben je specifiek geïnteresseerd in hedendaagse kunst en moderne kunst? Dan is het Kröller-Müller een geschikt dagje weg, voor alle leeftijden. Je vindt in het museum de mooiste Van Gogh collectie ter wereld. Daarnaast geniet je van topwerken van moderne meesters als Monet, Picasso en Mondriaan. En wat het museum extra bijzonder maakt is de uitgestrekte beeldentuin. Daar raak je nooit uitgekeken! Haal voorafgaand aan of na je museumbezoek ook zeker een frisse neus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller komt naar je toe!

Kun je niet gemakkelijk naar het museum komen, maar wil je wél van onze collectie genieten? Dat kan! Het Kröller-Müller Museum komt gewoon naar je toe. Wij hebben namelijk een aantal interactieprojecten samengesteld, geschikt voor jong en oud. Speciaal voor dagbestedingen, verzorgingshuizen en wijkcentra hebben we bijvoorbeeld de creatieve activiteit Kunst bij de Koffie. Of wat dacht je van de Van Gogh-workshops voor 70-plussers?

Bekijk alle interactieprojecten

Tip voor een gratis dagje uit voor ouderen

Wist je dat het Kröller-Müller Museum samenwerkt met Museum Plus Bus? Dit is een samenwerkingsinitiatief van verschillende Nederlandse musea en de VriendenLoterij. Deze bus is er voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een museum te bezoeken. Bijvoorbeeld vanwege een minder goede lichamelijke conditie, een geïsoleerde leefomgeving en/of hun financiële situatie. De Museum Plus Bus biedt deze ouderen een geheel verzorgd dagarrangement, onder andere in het Kröller-Müller Museum. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via de website van Museum Plus Bus.

Dagje uit voor ouderen boeken?

Wil je graag een leuk dagje uit voor ouderen boeken in het Kröller-Müller Museum? Koop dan vooraf je ticket voor een dag naar keuze. Wij verwelkomen je graag! Let op: eventuele coronamaatregelen kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van de activiteiten. Check voorafgaand aan je bezoek altijd even onze agenda.

Koop hier je tickets

Bereid je bezoek voor