menu sluiten

Dagje weg in Nederland

Wil je een dagje weg in Nederland met je vrienden, vriendinnen of je partner? Of een dagje weg met het gezin? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kijk je je ogen uit en verveel je je geen seconde. Er zijn weinig plekken in Nederland zo divers als het gaat om landschappen en fauna. Daarnaast zijn er talloze leuke activiteiten te beleven. Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum mag niet ontbreken.

Koop hier je ticket

Museum midden in de natuur

Het museum ligt midden in het natuurschoon. En daar kun je lekker van genieten, terwijl je langs de imposante sculpturen uit de beeldentuin struint of heerlijk languit ligt in het gras. Binnen in het museum bewonder je topwerken van grote meesters. Wist je dat het Kröller-Müller Museum de op-één-na grootste Van Goghverzameling ter wereld bezit? Daarnaast kom je toonaangevende kunstwerken tegen van onder andere Picasso en Mondriaan. Kunst ontdekken kun je in het Kröller-Müller Museum op diverse leuke interactieve manieren. Het museum biedt interactieve spelletjes voor gezinnen aan, naast rondleidingen en audiotours. 

Dagje weg met het gezin

De Veluwe is een ideale bestemming voor een dagje weg met het gezin. Hier kunnen jouw jongsten lekker het kind in zich loslaten. In de beeldentuin bijvoorbeeld. Daar vind je het kunstwerk Jardin d’émail, een kunstmatige tuin die bij uitstek geschikt is om op te spelen. Maar ook op alle andere plekken in de beeldentuin kun je heerlijk je gang gaan. Rennen, picknicken en selfies maken met de sculpturen: het kan allemaal. Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.

Daarnaast zijn er talloze leuke activiteiten voor jong en oud te beleven in het museum. Wat dacht je van een speurtocht met uitdagende opdrachten en vragen? Of het Museum Dobbelspel, dat je al dobbelend door het museum voert? Wil je de technieken leren van de grote meesters, dan is het schilderspel dé activiteit voor jouw gezin. Op een digitaal canvas schilder je onder begeleiding van de meesters de details na van kunstwerken uit de museumcollectie. Voor wie op zoek is naar romantiek, is er de mogelijkheid om op blind date  te gaan met een kunstwerk. Genoeg te doen dus. Bekijk ons complete familieaanbod voor jouw ideale dagbesteding.

Naar het familieaanbod

Ga op ontdekkingstocht in het park

Combineer een uitje in het museum met andere activiteiten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om jouw dagje weg met het gezin compleet te maken. Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenementen voor kinderen in het park. Ga bijvoorbeeld samen op safari, bewonder het park te paard of ontdek het park met de gratis witte fietsen voor jong en oud. Deze fietsen staan bij de 3 ingangen van het park, in het centrumgebied en bij het museum. Ideaal om een bezoek aan het museum te combineren met andere activiteiten en bezienswaardigheden.

Dagje weg met partner

Voor een dagje weg met je partner ben je op de Veluwe ook op de juiste plek. De verschillende plekken en activiteiten bereik je gemakkelijk met de gratis witte fietsen, die te vinden zijn bij de drie ingangen van het park en het museum. ‘En route’ geniet je van al het moois om je heen. 

In het museum ontdek je kunst op een interactieve manier tijdens jouw dagje weg met je partner. Rondleidingen en audiotours leren je op een nieuwe manier naar kunst kijken. De rondleidingen brengen je naast de kunstwerken uit de vaste collectie en beeldentuin ook langs de werken uit de wisselende tentoonstellingen. Voor de actuele tentoonstellingen, raadpleeg de agenda.  

Dagje uit in Gelderland tijdens vakantieperiodes

Een dagje weg in Nederland tijdens de voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie of kerstvakantie? Ook tijdens de vakantieperioden is de Veluwe een bruisende bestemming. Tijdens de herfstvakantie kun je in het park zelfs het geluk hebben om de beroemde lokroep van de edelherten van dichtbij mee te maken. In september gaan de mannetjes namelijk op zoek naar een vrouwtje om mee te paren. Vergeet je camera dus niet mee te nemen!