meisje pakt schilderij Van Gogh uitHet museum in de klas

In dit spiksplinternieuwe project komt het Kröller-Müller Museum bij jou in de klas! Ideaal ter vervanging van een museumbezoek of ter voorbereiding op een bezoek!

Hoe werkt het?

Dit project bestaat uit drie delen, vindt plaats op school en is speciaal ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8.

  • Reproductie op school

Een museummedewerker komt met een reproductie van een werk van Vincent van Gogh bij jullie op school. Ze vertelt over het bruikleen en er is ruimte om vragen van de leerlingen te beantwoorden. Samen zoeken jullie naar een goede, veilige plek voor het kunstwerk én tekenen jullie een officiële bruikleenovereenkomst.

  • Interactieve theatervoorstelling

Peter van Gestel (theatermaker en kunstkenner) komt op school met een interactieve theatervoorstelling. In de voorstelling komen vier karakters voorbij die beweren een schilderij van Vincent van Gogh op zolder te hebben gevonden. Samen met de leerlingen onderzoekt Peter op een speelse manier de echtheid van de schilderijen. Aan het einde van de voorstelling zijn de kinderen kunstexperts en beslissen ze samen welk schilderij de echte Van Gogh is.

  • Zelf aan de slag!

Nu de leerlingen echte kenners zijn, is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Door de creatieve opdrachten leren de leerlingen bijvoorbeeld alles over het kleurgebruik van Van Gogh. Met als resultaat een kleurrijk landschap, verrassend stilleven of treffend zelfportret.leerlingen ondertekenen bruikleenovereenkomst'Is dit de échte?’ Dit is één van de vragen die altijd gesteld wordt. En dat is precies waar het project over gaat. Want wanneer is een Van Gogh een échte Van Gogh?

Praktische informatie

Doelgroep: groep 6,7,8

Kosten: € 475,- voor 3 klassen 

Datum: in overleg
Ben je enthousiast en wil je meer informatie over dit project bij jou op school? Mail ons!

educatie@krollermuller.nl

Foto’s: groep 7 De Wegwijzer, Putten. Fotograaf: Valerie Spanjers.