De lespakketten Filosoferen met schilderijen en Filosoferen met beelden staan garant voor een inspirerend en onvergetelijk museumbezoek voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Door samen te kijken en te filosoferen ontdekken ze meer over kunstwerken, maar ook over elkaar. Want iedereen kijkt anders en heeft andere associaties.

Filosoferen met schilderijen (en met de directeur)

Word je verdrietig van een somber schilderij? Moet een kunstenaar iemand zo mooi mogelijk of zo echt mogelijk afbeelden? Filosoferen met schilderijen verbindt 12 topstukken uit de collectie aan prikkelende filosofische thema’s. De kinderen ontdekken wat de zonnebloemen van Vincent van Gogh zo bijzonder maakt, waarom Piet Mondriaan de zee omtovert in kruisjes en streepjes, en nog veel meer. Directeur Lisette Pelsers filosofeert in de werkbladen mee en zorgt voor een extra verdiepingslaag!

Kunstenaars: Georges Seurat, James Ensor, Vincent van Gogh, Piet Claesz, Isaac Israels, Fernand Léger, Piet Mondriaan, Kurt Schwitters, Constantin Brancusi en Pablo Picasso.

Adaptief, all-in pakket 

Het lespakket bestaat uit instructie- en kopieerkaarten met prikkelende vragen, grappige opdrachten en veel extra lessuggesties. Met deze kaarten stel je makkelijk een passend programma samen, inclusief werkboekjes voor de kinderen. De kaarten uit Filosoferen met beelden en Filosoferen met schilderijen zijn bovendien eindeloos te combineren. Je kunt ook online boekjes samenstellen met kaarten uit verschillende lespakketten:

Lespakket op maat samenstellen

Leerdoelen: 21st century skills, creatief denken, interdisciplinair, leren van elkaar en adaptief.

omslag Filosoferen met schilderijen

Bekijk een filosofisch gesprek in de beeldentuin:

PRIJS EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: groep 5 t/m 8
Prijs: Filosoferen met schilderijen: € 7,50 (excl. verzendkosten)
De lespakketten van de methode Filosoferen met... zijn verkrijgbaar in onze museumwinkel en via onze webshop.

Let op! Bekijk voor je bezoek aan het museum de actuele plattegrond zodat je weet welke kunstwerken er te zien zijn:

actuele plattegrond