Het Park en zijn Witte Fietsen

Het park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis Witte Fiets kun je alle landschappen ontdekken, om vanzelf uit te komen bij het museum, de mooiste schatkamer die Nederland rijk is. De gratis witte fietsen (1.800 in totaal) staan bij de drie ingangen van het park, bij het bezoekerscentrum en bij het museum.

Park paviljoen

In het Park Paviljoen kom je meer te weten over natuur, landschap, wild, cultuur en de geschiedenis van De Hoge Veluwe. In de filmzaal zijn natuurfilms te zien, en in het Museonder krijg je een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en heeft geleefd! De toegang tot dit eerste onderaardse museum ter wereld is inbegrepen in het entreeticket voor het park. De parkwinkel biedt een ruim assortiment en aan de balie kun je themawandelingen en -fietstochten kopen.
En ben je toe aan een rustmoment? Behalve bij Monsieur Jacques in het museum kun je in het park terecht bij Park Paviljoen in het centrumgebied en de theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Dit ‘totaalkunstwerk’ van architect H.P. Berlage is een van de belangrijkste monumenten van ons land. Het Jachthuis is alleen toegankelijk met een rondleiding (€ 5,- p.p. en € 2,50,- p.p. voor kinderen van 6 t/m 12 jaar). Tickets zijn online te reserveren, maar ook verkrijgbaar bij de ingangen van het park, het park paviljoen en de theekoepel bij het jachthuis.

Activiteiten en evenementen

Het hele jaar door zijn er allerlei activiteiten en evenementen in het park, zoals safari’s en wandelingen onder leiding van de boswachter, lezingen, de Dag van het Paard en streekmarkten met Veluwse specialiteiten. Ook voor kinderen is er van alles te doen: theater, spannende workshops tijdens speciale natuur- en wetenschapsweekenden, en nog veel meer.

Dagje uit Veluwe

Hier lees je meer over een compleet dagje uit op de Veluwe.