1. Rugzakken, grote tassen en paraplu’s mogen niet mee in de museumzalen en moeten worden afgegeven bij de garderobe.

2. De kunstwerken in het museum en in de beeldentuin mogen niet worden aangeraakt, tenzij duidelijk staat vermeld dat het wel mag.

3. Fotograferen in het museum mag, maar alleen zonder flits, statief en selfiestick.

4. Schrijven of tekenen in de museumzalen mag, maar alleen met (kleur)potlood. Tegen de muur schrijven mag niet. Op de grond zitten is alleen toegestaan als het niet te druk is en andere bezoekers er geen last van hebben.

5. Zelf meegebracht eten en drinken mag alleen worden genuttigd in de garderobe en in de beeldentuin (met het overdekte Rietveldpaviljoen). Vrouwen kunnen hun kind borstvoeding geven in het museum, maar niet in de tentoonstellingsruimtes. Als service biedt het museum ook een aparte ruimte aan.

6. Roken is in het hele museum verboden, ook in het restaurant.

7. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen.

8. Muziek uit mobiele telefoons of draagbare versterkers is niet toegestaan.

9. Bezoekers mogen zelf een rondleiding geven, maar voor maximaal twintig personen, zodat het niet te vol wordt voor andere bezoekers. Een fluisterset (headset) is verplicht in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober.

10. Begeleiders van groepen moeten de deelnemers van de museumregels op de hoogte brengen.

11. Docenten en begeleiders moeten ervoor zorgen dat het bezoek van scholen goed verloopt. Per vijftien kinderen moet er tenminste één begeleider zijn, bij kleutergroepen tenminste drie. Laat kinderen in het museum uitsluitend met potlood schrijven.

12. Bezoekers zijn aansprakelijk voor iedere schade die ze, opzettelijk of per ongeluk, veroorzaken.

13. Dieren zijn niet toegestaan in het museum en de beeldentuin, behalve hulphonden. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar Segways zijn alleen toegestaan in de beeldentuin.

14. Er is cameratoezicht in het hele museum. De opnamen worden gedurende een door het Kröller-Müller te bepalen periode bewaard en zo nodig aan de politie ter beschikking gesteld.

15. Bezoekers moeten de aanwijzingen van de medewerkers altijd opvolgen.

16. Bezoekers die zich niet aan de huisregels of aan aanwijzingen van de medewerkers houden, kunnen worden verzocht het museum te verlaten.

Bezoekvoorwaarden

Onze bezoekvoorwaarden kun je hier downloaden. Je kunt ze ook inzien bij de ontvangstbalie in het museum.