Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
15 okt 2017 15 okt 2017 14:00 - 15:30

Speels en brutaal

Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die als een van de eersten veel werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Speciaal voor deze voorstelling gaven wij Julika toegang tot de kist met 3000 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

'Dit museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene’.
(Helene Kröller-Müller in een brief aan zoon Bob Kröller van 18 juli 1921)

Portet van Helene

Julika gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de begeesterde, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde ze haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Een compensatie voor de slechte band met haar kinderen? Julika laat Helene zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst houdt ze ook haar eigen levensvragen tegen het licht.


de première in het museum is helaas uitverkocht


N.B. Toegang voor het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe is exclusief. Koop je entreetickets online of aan de kassa van het park of museum. 

Julika Marijn gaat het hele land door met haar voorstelling. Kun je niet bij de première zijn kijk dan op de speellijst voor komende voorstellingen. Binnenkort te zien in o.a. Amsterdam, Bunnik en Ede.

Bezoekers van de voorstelling krijgen op vertoon van een kortingsvoucher 20 % korting op de biografie over Helene Kröller-Müller, De eeuwigheid verzameld van Eva Rovers. Deze korting is alleen geldig in de museumwinkel, niet in de webshop.

Hieronder zie je Julika Marijn over haar voorstelling.

Uit verdriet geboren (Helene Kröller-Müller) / Julika Marijn from Julika Marijn on Vimeo.

Concept, script en spel: Julika Marijn, Regie: Natasha Schulte, Begeleiding script: Lot Vekemans, Artistieke adviezen: Diederik van Vleuten, Toneelbeeld en fotografie: Michiel Voet, Muziek: Floor Minnaert

Lees meer over Julika Marijn