menu sluiten

Een kerstuitje naar het Kröller-Müller Museum

Wil jij een dagje weg met kerst? Kom dan naar het Kröller-Müller Museum voor het leukste kerst uitje! Op eerste en tweede kerstdag zijn wij gewoon geopend. Kom binnen en ontdek wereldberoemde kunstwerken van de grote meesters. Of neem een kijkje bij de tijdelijke tentoonstelling en laat je verrassen. Binnen alles bekeken? Kleed je dan lekker warm aan en dwaal door het winterse landschap van de beeldentuin. Laat je betoveren door de serene schoonheid van het besneeuwde landschap en de winterse sferen terwijl je geniet van de kunstwerken en sculpturen. Want ook in de koudste periode van het jaar is de Veluwe prachtig. Wanneer het tijd is voor een pauze ben je van harte welkom voor een warme chocolademelk in het museumrestaurant. Een dagje museum is een perfect uitje voor jong en oud tijdens de feestdagen! 

Plan je bezoek

Een uitje op eerste en tweede kerstdag

Niet iedereen zit met kerst het liefst binnen rond de kerstboom. Wie er liever op uit gaat, is van harte welkom in het museum. Heb je gegourmet, zijn de cadeautjes uitgepakt en heb je zin om gezellig samen op pad te gaan voor een kerst uitje? Strek de benen en maak van je uitje op eerste of tweede kerstdag een bezoek aan het Kröller-Müller! En wanneer je ook de sculpturen in de beeldentuin bezoekt, heb je meteen de traditionele boswandeling tijdens de kerstdagen te pakken. Misschien zien we je vanaf nu wel elk jaar, en wordt een bezoek aan het Kröller-Müller jullie nieuwe, jaarlijkse kersttraditie. Of je nu op zoek bent naar een dagje uit op 1e kerstdag of een uitstapje op 2e kerstdag: je bent welkom in het Kröller-Müller Museum.

Eerst komt de liefde voor de kunst

Naast de vaste collecties vind je in het Kröller-Müller ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Tijdens de kerstvakantie kun je de tentoonstelling Eerst komt de liefde voor de kunst bekijken. Deze expositie bestaat uit meer dan 100 kunstwerken uit de collectie van Art & Project, een van de meest toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst ter wereld. Leer conceptuele kunst beter begrijpen en krijg een andere kijk op kunst. Want kunst kijken wordt leuker wanneer je er meer over weet! De gratis Doorkijkjes (een kaartje met informatie, vragen en opdrachten) vertellen je meer over een kunstwerk. Door prikkelende vragen en gesprekken met de publieksbegeleiders wordt je uitgedaagd om anders te kijken. Zelf creatief aan de slag? Maak een kunstbulletin aan de bulletinbar of maak iets unieks voor het tentoonstellingsarchief!

Naar de tentoonstelling

Kerst activiteiten voor kinderen

Wil je een dagje uit op 1e of 2e kerstdag met de kinderen? Het Kröller-Müller heeft de leukste kerst uitjes voor het hele gezin! Met de Geo Route-app ontdek je samen de kunstwerken in de beeldentuin terwijl je zoekt naar een echte kunstschat! Wie de schat vindt, krijgt een geheime code om hem te openen. Vervolgens kunnen kinderen de inhoud gebruiken om een cadeautje op te halen in de museumwinkel. In de beeldentuin kunnen kinderen bovendien lekker spelen: en dat is fijn wanneer ze tijdens de kerstvakantie hun energie kwijt moeten! 

Maar ook binnen kunnen kinderen hun ei kwijt met verschillende kerst activiteiten. Doe met de hele familie mee aan het Speurspel en ga op zoek naar beroemde neuzen in kunstwerken. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Kinderen vanaf drie jaar kunnen op ontdekking gaan met behulp van het Zwaan zoekt een vriendje speurspel. 

Ontdek alle familie-activiteiten

Neem ook eens een kijkje in de online museumgids: hier vind je achtergrondverhalen bij de kunstwerken in de collectiepresentatie en de Van Gogh galerij. Naast Van Gogh vind je in het museum ook kunst van Picasso, Monet en Mondriaan. Hebben jullie het museum van voor tot achter ontdekt? Dan maak je je dagje uit met kerst compleet met de leuke kinderuitjes in Het Nationale Park De Hoge Veluwe! 

Een dagje weg met kerst? Ontdek alle kerst uitjes voor kinderen tijdens de kerstvakantie in het Kröller-Müller op de pagina Dagje uit in de kerstvakantie. Zowel voor een uitje op eerste kerstdag als op tweede kerstdag zit je bij het Kröller-Müller gebakken.

Activiteiten met kerstmis op de Hoge Veluwe

Zoek je leuke dingen om te doen op eerste kerstdag? Of een uitje op tweede kerstdag? Tijdens kerst staat Het Nationale Park De Hoge Veluwe geheel in het teken van Kerstmis. Geniet van het prachtige, winterse landschap breng een betoverend bezoek aan Jachthuis Sint Hubertus. Hier kun je genieten aan een prachtig versierde tafel in kerststijl, en zelfs schaatsen op de vijver. Wanneer het hard genoeg gevroren heeft, natuurlijk. Daarnaast worden er kerstsfeerwandelingen georganiseerd en vind je op de kerstmarkt midden in de natuur de mooiste cadeaus en streekproducten. Muziekgroepen en koren maken de kerstsfeer compleet. Er zijn leuke activiteiten op eerste kerstdag, en activiteiten op tweede kerstdag. Kom naar het Kröller-Müller en de Hoge Veluwe. Dit wordt een kerst om nooit te vergeten!