Samenwerking met ISK's

Hoe kun je jongeren die nieuw zijn in Nederland op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de Nederlandse taal én cultuur? Om dit te onderzoeken, zetten we in 2018 een pilot op met ISK (Internationale Schakelklas) Het Streek uit Ede. Samen ontwikkelden we een lessenserie voor op school in combinatie met een bezoek aan het museum. Een frisse kennismaking met kunst en cultuur, zinvolle taalverwerving en koppeling met de belevingswereld van jongeren staan hierbij centraal.

Digitale Scheurkalender ISKSteun van Gemeente Ede

Dankzij een genereuze bijdrage van Gemeente Ede kreeg de pilot een meerjarig vervolg. Samen met ISK Het Streek ontwikkelen we een Digitale Scheurkalender met thema’s als vriendschap, eten, leren, verzamelen, dieren en portretten. Op dit moment wordt de kalender uitgebreid getest. In 2020 wordt de kalender uitgebreid en gedeeld met alle ISK’s in Nederland. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Mail naar educatie@krollermuller.nl

Taalmaatjes

Gelijktijdig ontwikkelen we in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost-Nederland een speciale Scheurkalender voor Taalmaatjes. De thema’s in de kalender kunnen gebruikt worden als gespreksstarter of als verdieping van een gesprek en dragen actief bij aan de taalverwerving. De Digitale Scheurkalender voor Taalmaatjes wordt nu getest en zal in najaar 2019 worden gepubliceerd.

Meer informatie