Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
16 nov 2019 16 nov 2019 14:00 - 14:45
19 jan 2020 19 jan 2020 14:00 - 14:45

Aanmelden

De lezing is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl o.v.v. 'lezing' en datum.

Het leven getekend. Werk op papier 1850-1950

De collectie van het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd om zijn schilderijen van grote meesters als Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Claude Monet, Piet Mondriaan en Georges Seurat. Maar de collectie is nog veel rijker. De tentoonstelling Het leven getekend toont een selectie uit de meer dan 4.500 tekeningen, pastels, aquarellen en prenten uit de periode 1850-1950, waarvan er veel zelden worden getoond. Een unieke presentatie van 150 zeer gevarieerde werken op papier die een inkijkje geven in het leven in de late negentiende en begin twintigste eeuw.

Conservator Renske Cohen Tervaert introduceert de tentoonstelling en gaat in op de verzamelgeschiedenis van werk op papier als onderdeel van de collectie. Een mooie selectie tekeningen wordt uitgelicht en uitgebreider besproken.

Les Parisiens. Karikaturen van Honoré Daumier

Conservator in opleiding Rachelle van den Broek  vertelt je achtergronden bij Les Parisiens. Karikaturen van Honoré Daumier. De Franse kunstenaar Honoré Daumier (Marseille 1808 – Valmondois 1879) is één van de belangrijkste karikaturisten van de negentiende eeuw. Als thematiek voor zijn werk gebruikt hij de politieke en sociale ontwikkelingen van zijn tijd. In de tentoonstelling zie je in zo’n 30 prenten hoe Daumier op een onverbloemde en humoristische wijze de handel en wandel verbeeldt van zijn eigenzinnige tijdgenoten.

Deze lezing combineer je natuurlijk met een bezoek aan beide tentoonstellingen!

De lezing is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl o.v.v. 'lezing' en datum.

De tentoonstelling Het leven getekend komt mede tot stand met steun van Dirkzwager legal & tax.