Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
24 jun 2018 24 jun 2018 14:00 - 15:00

Koop je ticket online

Conservator Cornelia Homburg geeft een introductie op de tentoonstelling en zal ingaan op een aantal thema’s uit de tentoonstelling waaronder synesthesie. Als geen ander gaf Redon uiting aan dit in de late 19de eeuw populaire concept: de opvatting dat door meer zintuigen tegelijkertijd aan te spreken een intensere beleving kan ontstaan. Daarnaast gaat Cornelia in op de manier waarop Redon in literaire en muzikale bronnen zijn inspiratie in vond. 

Over Cornelia Homburg
Cornelia Homburg is kunsthistoricus en gastconservator voor de tentoonstelling Odilon Redon. La littérature et la musiqueCornelia is gespecialiseerd in 19e en 20e eeuwse kunst en in het oeuvre van Vincent van Gogh. Zij heeft gewerkt voor het Van Gogh Museum en Saint Louis Art Museum. Nu is ze zelfstandig conservator en heeft gewerkt aan verscheidene Van Goghtentoonstellingen in o.a. Frankfurt, Rome en Washington. 

Aanmelden
De lezing is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor museum en park. De lezing wordt georganiseerd door Kunstschrift. Je kunt je aanmelden via info@kunstschrift.nl o.v.v. je naam en het aantal personen. 

Kunstschrift
Bij de tentoonstelling verschijnt een Kunstschrift over de Droomkunst van Odilon Redon. Literatuur, kunst, muziek en wetenschap: Redon haalde zijn onderwerpen overal vandaan. Zelfs Charles Darwin bood inspiratie voor zijn grote project: het vinden van een strikt persoonlijke mythologie,
die aansluiting vond bij de traditie met moderne middelen. De sleutel vond hij in de taal van de droom.
Prijs:  11,00 (ook te koop in de museumwinkel)
  

Begunstigers:logos

Promoting partner:Classic FM

Afbeelding: Odilon Redon, L’art céleste (De hemelse kunst) 1894, privé collectie