Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
12 aug 2021 12 aug 2021 14:30 - 15:30

Schilderij Meisje in het bos van Vincent van GoghFamilievoorstelling

Muziek was een belangrijk aspect in het leven van Van Gogh: van het orgel in de kerk waar zijn vader predikant was, tot de vogelgeluiden in de natuur die Vincent zo vaak opzocht. Tijdens deze editie van de NJO Muziekzomer ontwikkelt het Pistache Rietkwintet samen met het Kröller-Müller Museum de familievoorstelling Luisteren naar Van Gogh (6+). De voorstelling gaat in op bijzonder en onbekend werk van Vincent van Gogh uit de collectie van het museum.

Van Gogh en Wagner

Richard Wagner was een favoriete componist van Vincent van Gogh. In zijn beroemde brieven beschrijft hij de verbanden tussen de kleuren in zijn schilderijen en de muziek van Wagner. Naast de composities van Wagner speelt het Pistache Rietkwintet enkele andere composities die goed passen bij het werk en leven van Vincent van Gogh. Elk stuk wordt ingeleid door Matthea Versteeg, medwerker educatie, die je meeneemt in de schilderijen van Van Gogh.

Vijf musici op rij van het Pistache RietkwintetPistache Rietkwintet

Het Pistache Rietkwintet is een jong getalenteerd ensemble dat bestaat uit Anouk Dolfing (hobo), Daniele Zamboni (klarinet), Marlon Valk (saxofoon), Bram Boesschen Hospers (basklarinet) en Matthias As (fagot).

Plaatsbewijs

Het concert vindt plaats in de Van der Leeuwzaal in het museum. Je hebt hiervoor een entreebewijs voor het park en museum nodig. Er zijn vaste zitplaatsen in verband met de coronamaatregelen. Meld je voor deze voorstelling bij de ontvangstbalie van het museum voor een (gratis) plaatsbewijs. 

NJO Muziekzomer

De concerten zijn onderdeel van de NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival waarin jonge musici de hoofdrol spelen. Informatie: www.muziekzomer.nlNJO Muziekzomer logo