menu sluiten

Museum voor hedendaagse kunst

Ben je fan van hedendaagse kunst? Zet dan het Kröller-Müller Museum op jouw lijstje. Het Kröller-Müller Museum staat namelijk bekend als één van de meest toonaangevende hedendaagse kunstmusea in Nederland. In de beeldentuin vind je werken van tal van hedendaagse kunstenaars. En stap je binnen in de tentoonstellingsruimtes van het Kröller-Müller? Dan zie je daar de vaste collecties met moderne kunst, afgewisseld met tentoonstellingen met hedendaagse kunst. Bovendien vind je het Kröller-Müller midden op de Veluwe, waardoor je museumbezoekje ideaal te combineren is met een frisse neus. Kortom: het Kröller-Müller Museum heeft voor ieder wat wils. Kom je een kijkje nemen?

Plan je bezoek

De hedendaagse kunstenaars in het Kröller-Müller

Het Kröller-Müller heeft een grote en gevarieerde kunstcollectie met zo’n 20.000 schilderijen en beeldhouwwerken. Het grootste deel van deze collectie bestaat uit werken van moderne kunstenaars. Ook hedendaagse schilderkunst en beeldende kunst hebben een mooie plek binnen de vaste collectie. Denk aan hedendaagse kunstenaars zoals Roni Horn en Ger van Elk. Bovendien zie je in wisselende tentoonstellingen het werk van hedendaagse kunstenaars voorbijkomen. Zo genoot je eerder onder andere van het werk van Jan Dibbets, Gilbert & George en Anish Kapoor. Op dit moment zijn onder andere twee bijzondere werken van de hedendaagse kunstenaar Ana Maria Tavares te bewonderen in het museum en de beeldentuin: The Wish-ribbon net en Crystal waters. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk onze volledige collectie via de online collectiezoeker.

Galerie met hedendaagse kunst in de openlucht

Wat zo bijzonder is aan het Kröller-Müller? Dat is dat je ook in de buitenlucht kunt genieten van kunst. Het museum heeft namelijk ook een beeldentuin. En niet zomaar een beeldentuin, maar één van de grootsten van Europa! De beeldentuin is maar liefst 25 hectare groot en staat boordevol met werken van moderne en hedendaagse kunstenaars. Zo is de serie Hoofdstukken van Jan Fabre een heel bijzondere aanwinst voor de beeldentuin. En wat dacht je van de Mobile home van Joep van Lieshout? Andere hedendaagse kunstenaars die je tegenkomt in onze beeldentuin zijn: Richard Serra, Chris Booth, Heringa / Van Kalsbeek, Cornelius Rogge en Ewerdt Hilgemann.

Wisselende tentoonstellingen met hedendaagse kunst

Ben jij een echte liefhebber van hedendaagse kunst? Dan raak je in en rondom het Kröller-Müller Museum nooit uitgekeken! Het hele jaar door organiseren wij tentoonstellingen met hedendaagse kunst. Ga naar de agenda en ontdek welke exposities je nu kunt bezoeken.